fbpx Работа по време на почивка? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Работа по време на почивка?

 

Родните представители на бизнеса са толкова отдадени на работата си, че не могат да си позволят да изключат напълно връзка с бизнеса си по време на почивка. Тази година е по-вероятно много от тях да бъдат открити да работят на лаптопите, отколкото да пият коктейли на плажа по време на тяхната годишна лятна почивка.

Според изследване на Регус, огромна част от активно работещите по света се считат за прекалено заети, за да изключат служебните си телефони дори вежднъж годишно. Българските работещи не правят изключение.

В световен мащаб 41% от анкетираните заявяват, че ще работят от един до три часа на ден по време на почивка, докато 39% планират да работят при леко намалени бизнес обороти, като се грижат за имейли, телефонни разговори и съществени части от работата. Най-всеотдайните, които съставляват 17% казват, че ще работят повече от три часа на ден.

Българите попадат малко под този среден глобален показател. Въпреки това, една трета (33%) от тях признават, че вместо да прекарват времето си в почивка на басейна, ще вземат работата си с тях това лято и ще предприемат подход с леко намалени бизнес обороти по време на тяхната почивка. 36% казват, че ще прекарат от един до три часа на ден за свързани с работата занимания, като 14% ще работят над три часа.

Интересното обаче е, че в глобален мащаб жените изглеждат малко по-добри в изключването от мъжете. Като цяло, 42% от мъжете професионалисти предприемат подход с леко намалени бизнес обороти по време на почивка, в сравнение с 34% от жените. 44% от мъжете твърдят, че ще работят от един до три часа на ден, в сравнение с 35% от жените.

Специалистите обаче са категорични, че организмът не може да се възстанови, ако поне една седмица човек не изключи напълно от всякакви служебни ангажименти.