fbpx Ваканция с шеметни скорости | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ваканция с шеметни скорости

Ваканция с шеметни скорости

Където и да пътувате в Европа, ще посетите интересни места. Но има дестинации, към които може да се добави и още нещо. И това е доза адренали. Онлайн туристическа агенция eSKY.bg ни пренася на територията на места за забавление, където се намират някои от най-известните скоростни влакчета в Европа. А след шеметните скорости, може да слезете на земята и да направите една разходка.

Черната Мамба, Фантазияленд, Германия
Това влакче с африканска тема в заглавието и екстериора е струвало на създателите си рекордните 11 млн. евро. Годината на завършването му е 2006 г., а типът му е обърнато влакче. Обърнато означава, че отделните вагончета се движат и под релсите. Изживяването е потресаващо и е за особени ценители на екстремните усещания.
Отново в Германия е и Сребърната звезда, в т.нар. Европа парк. Тя се издига на 73 м над равнището на земята и неин спонсор е не кой да е, а самите Mercedes-Benz. Не случайно на входа на съоръжението можете да се насладите на копие на Mercedes-Benz от Формула 1 в реални размери. Съоръжението извозва 1750 човека на всеки час, в серия от изкачвания и спускания с далеч не скромните 130 км/ч.

Дисниленд, Париж, Франция
Далечният братовчед на оригиналната планина Space Mountain в щата Флорида, се намира в Париж и също има с какво да се похвали. Това е първият „ролъркоустър“, който използва музика на борда си. Освен това е и единственият, който има няколко преобръщания, и за 17 години е останал сред най-популярните туристически атракции в Европа.

 

Забвение (Oblivion) – Олтън Таурс, Великобритания
Отворено преди повече от тринадесет години (през 1998 г.), Oblivion е първото скоростно влакче не само в Европа, но и в света, което спуска жадните за адреналин посетители право надолу (вертикално). И всичко това се случва с над 100 км/ч от височина 54 метра. Към ефекта на спускането се добавя и това, че участниците буквално изчезват в огромна дупка в земята. Рекламните слухове обичат да всяват страх и ужас със зловещото „Някои колички никога не са се върнали оттам...“