fbpx Ваканция в последната минута и извън сезона - къде да отидем? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Ваканция в последната минута и извън сезона - къде да отидем?

През 2023 г. туризмът бележи огромен скок, което води и до нови тенденции в пътуванията. Една от тях е ранното планиране. След отпадането на ограниченията при пътуване, туристите започват да планират много по-рано, благодарение на спокойствието, което вече имат. Но все пак не липсват и такива, които планират всичко в последния момент. Last minute почивките и тези извън сезона все още са актуални и предлагат редица предимства. 

Лятото продължава и през септември и това, което се наблюдава в последно време е, че все повече пътуващи избират краят на август и началото на септември за своята лятна почивка. Причините за това са много, като например по-изгодните цени, по-малкото тълпи, не толкова горещите дни, както и допълнителният почивен ден около празника ни на 6 септември, както и този на 22 септември.

Експертите от онлайн платформата за организиране на пътувания eSky дават няколко дестинации, към които си струва да се отправите.

Кипър

Дестинацията е перфектното място за почивка почти през цялата година, благодарение на благоприятния си климат. Точно поради това, често Кипър се избира от българите дори и в края на летния сезон, а времето е подходящо за плаж чак до средата на октомври. Островната държава е предпочитана и от варненци, поради наличието на директни полети два пъти седмично. Изгодните цени на самолетните билети също са фактор за това пътуващите да избират Кипър за своята почивка – полетите до Ларнака например започват от само 40 евро за двупосочен билет.

Цените на самолетните билети до Бари през август и септември са на страхотни цени, започвайки от 30 евро за двупосочен

Бари

Дали ще се отдадете на незабравим city break в Бари или ще заложите на заслужена почивка в района на Пулия – няма да сбъркате и с двете опции. Неслучайно Италия е любима дестинация на българите както за city break, така и за по-дълга почивка. Приказният град Алберобело, Полияно а Маре, Лече или Флоренцията на юг са все пленителни места, които привличат вниманието на туристите.

самолетни билети до Задар започват от 38 евро през август и 46 евро през септември

Задар

Краят на сезона е перфектна възможност за преоткриване на популярни места – в много по-спокоен вариант. Хърватия, особено регион Далмация, е любима дестинация на пътешествениците. Нищо чудно, тъй като предлага толкова голямо разнообразие от пейзажи и атракции. В края на лятото или началото на есента можете да се насладите на всичко, което Хърватия предлага, но без тълпите и опашките. Цените за двупосочни самолетни билети до Задар започват от 38 евро през август и 46 евро през септември. 

И въпреки че вече планираме почивките си няколко месеца по-рано, ако искаме да щадим семейния бюджет и да избягаме от тълпите, last minute почивките и тези извън сезона също са чудесна възможност.