fbpx „РЕЦИКЛАТОРЪТ на Yettel” вече е на нова локация, след като събра над 600 кг електронни отпадъци | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

„РЕЦИКЛАТОРЪТ на Yettel” вече е на нова локация, след като събра над 600 кг електронни отпадъци

етикети

“РЕЦИКЛАТОРЪТ на Yettel” успя само за две седмици да събере над 600 кг електронни отпадъци, предадени от хиляди граждани и да предотврати тяхното попадане в природата. Арт инсталацията, посрещаше минувачите на площад „Света Неделя“ в София, където успя да достигне до над 50 000 души с посланието си за отговорна употреба на технологиите. Сред предадените за рециклиране електронни устройства са мобилни телефони, лаптопи, зарядни, слушалки, разклонители и кабели. А калкулаторът за въглеродни емисии на инсталацията показва, че с правилното им обработване ще бъдат спестени над 870 кг въглеродни емисии.

От 18 до 31 март “РЕЦИКЛАТОРЪТ на Yettel” посрещаше минувачите на площад „Света Неделя“ в София, където успя да достигне до над 50 000 души с посланието си за отговорна употреба на технологиите. Креативният подход към популяризирането на проблема с електронните отпадъци не само събуди интереса на хората към темата, но и провокира реални действия.

От 1 април инсталацията вече е на нова локация – до главния вход на Sofia Ring Mall, за да покани и жителите от южните квартали на столицата да научат повече  за кръговата икономика и да предадат своята непотребна техника за преработване. До 31 май “РЕЦИКЛАТОРЪТ на Yettel“ е достъпен за всички в района, които искат да се запознаят с малките стъпки, необходими за намаляване на вредата от изхвърлянето на електронните устройства и ценните ресурси, които могат да се преизползват за производството на друга техника. През следващите месеци инсталацията ще продължи обиколката на различни локации и градове в България, за да запознае и приобщи повече хора с дългосрочната мисия на Yettel.