fbpx Renault опъва червения килим на филмовия фестивал в Кан | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Renault опъва червения килим на филмовия фестивал в Кан

За 67ия филмов Фестивал в Кан, Renault утвърждава партньорството си, като предоставя над 200 автомобила, които от 14 до 25 май ще ескортират кино звездите до червения килим. В ново развитие за 2014, 107 автомобила Renault от официалната флотилия ще бъдат оборудвани със система, създадена с Orange, за да имат звездите постоянна Wi-Fi връзка, дори и в автомобила.

За да се възползва в пълна степен от 200-хилядната публика, идваща в Кан от цял свят, и високопрофилното медийно отразяване на филма, Renault представя четири нови Twingo прототипа. Новият градския автомобил на Renault променя играта със своя вид и монтиран отзад двигател. Един от прототипите дори ще играе главна роля в подножието на стъпалата на червения килим на Palais du Festival по време на събитието.

От първия филм на братята Люмиер, показващ Auguste Renault зад волана на Voiturette Type A, до първите филмови студия, построени в Биланкорт между 1885 и 1898, редом до заводите на Renault, Renault се радва на специална връзка с киното над един век, изковавайки близки връзки за този период. Днес, 200 телевизионни и филмови продукции се снимат ежегодно със специална флотилия от 40 автомобила Renault.

Renault е предпочитан партньор на най-големите филмови фестивали в света, включително Lyon, Deauville, Angoulême, Cabourg, Marrakesh и, скоро, Venice.

За стогодишнината от рождението на Чарли Чаплин Renault работи с правнучките на филмовата легенда, Долорес и Кармен, по създаването на The Innovators, 12-минутен филм с футуристична тематика. Част от филма бе заснета в Technocentre в Гуянкort, като актрисите пътуваха с Renault Twizy и концепцията Twin’Z. Филмът е заснет по песента на Дейвид Бауи, “Space Oddity”.