fbpx Ръст на новите доймейн регистрации през 2015 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ръст на новите доймейн регистрации през 2015 г.

Ръст на новите доймейн регистрации през 2015 г.

Новите домейни, пуснати на пазара от СуперХостинг.БГ, са се увеличили със 105, като общата бройка на предлаганите от нея нови домейни вече е 350. Сред тях най-желан е домейнът „.kitchen“ (кухня), а след него се нареждат „.club“ (клуб), „.guru“ (гуру) и „.academy“. Компанията участва и в едното от двете обединения, които подадоха оферти за регистратор на „.бг“ домейните на кирилица. Очакванията са новият регистър да стартира през пролетта на 2016 година.

Денонощният център за поддръжка на компанията, който работи седем дена в седмицата, от своя страна е обработил през целия период на нейното съществуване над 1 600 000 запитвания, подадени в системата за обслужване на клиенти. Успешното развитие на основната дейност е позволило на СуперХостинг.БГ през последната година да насочи усилията си към разширяване на дейността. Фирмата вече предлага на българския пазар своята платформа за електронни магазини Shopiko.

„Интернет се промени много през последните десет години. Навлизането на социалните мрежи, онлайн търговията, мобилните приложения и софтуера като услуга стимулираха бързия ръст на сектора и спомогнаха за появата на множество интересни нови проекти. Нашият екип си постави за цел да открива в много ранен етап най-перспективните тенденции и да се съобразява с тях, което според мен е изиграло ключова роля за лидерската ни позиция в един толкова конкурентен сегмент. Това ни задължава занапред да увеличаваме още повече стойността, която предоставяме на нашите клиенти, създавайки нови услуги и онлайн решения, улесняващи тяхното уеб присъствие“ - заяви Любомир Русанов, управител на дружеството.