fbpx С бесен фънк стартира Банско Джаз Фест 2019 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

С бесен фънк стартира Банско Джаз Фест 2019

Банско джаз фестивал 2019

С бесен фънк стартира Банско Джаз Фест 2019

Звездата на Банско джаз фест 2019, 76-годишният саксофонист Мейсио Паркър взриви централния площад на града с грандиозно шоу в нощта на откриването. Мейсио Паркър става световно известен най-вече като солист на емблематични парчета на родоначалника на фънка Джеймс Браун. Роден на празника Св.Валентин музикантът се е превърнал в проповедник на любовта с голямо Л. Това беше и думата, която той внимателно подреди със златни картонени букви на сцената, а после раздаде на публиката с музиката си в продължение на два часа и половина неистов фънк. Банско полудя!

 

Вече 22 години в началото на август Банско се превръща в малкото Монтрьо и балканска столица на джаза. През всичките тези години (с изключение на само една) неизменно присъствие е джаз певецът Васил Петров. „Българският Франк Синатра“ стартира първата фестивална вечер заедно с легендарната Камелия Тодорова и Биг Бенд Благоевград с диригент Борис Янев.

След тях британската група Jazz Dynamos поднесоха своите уникални версии на известни поп, джаз, суинг, боса нова и самба парчета. Непринудени и в същото време виртуозни петимата членове на бандата направиха най-добрата възможна подготовка на публиката за финалния концертен взрив.

В нощите на усилен звездопад, в Банско ни очаква цяла плеяда световно известни музиканти като Малина Мой от САЩ, Сара Джейн Гиоти (Италия), Рей Джелато, един от вокалите на Инкогнито Тони Момрел със специален гост Венеса Хейнс и много други.

Пълната програма на фестивала можете да откриете тук

 

 

Facebook коментари