fbpx Ще има пълна подкрепа на затворените бизнеси в следващите 10 дни | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Ще има пълна подкрепа на затворените бизнеси в следващите 10 дни

етикети

На специален брифинг Министърът на икономиката Лъчезар Борисов заяви, че ще има пълна подкрепа за бизнеса през десетте дни с новите противоепидемични мерки. Тя ще бъде предоставена на всички допустими сектори, които са засегнати от новата заповед на здравния министър.

Отделени са средства и през тези 10 дни засегнатите компании, които имат проблем с фиксираните разходи, ще получат подкрепа по аналогична на процедурата през НАП и оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност", като фирмите ще могат да кандидатства в периода, преди да е получена нотификацията от ЕК. По думите на Борисов те ще получат до 50 хиляди евро.

Лъчезар Борисов напомни, че вече приключи кандидатстването по процедурата по оперативната програма за "Големите - малки компании" с оборот над 500 000 лева, по която фирмите ще получат до 50 000 лева. Разработват и нови мерки. Продължават мерките през ББР за физически лица и бизнеса, както и през Фонда на фондовете.

Мерките на социалното министерство също остават активни, допълни министърът.