fbpx Ще предложим български специалитети по време на на Зелена седмица” в Берлин | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ще предложим български специалитети по време на на Зелена седмица” в Берлин

Ще предложим български специалитети по време на на Зелена седмица” в Берлин

България участва със свой щанд на Международното изложение за селскостопански и хранителни продукти „Зелена седмица” в Берлин. Това е най-голямото и влиятелно селскостопанско и хранително изложение в света, което ще се проведе от 17 до 26 януари 2014 г., като на него се представят национални и индивидуални изложители. През тази година държава-партньор на Германия в организацията на изложението е Естония, като се очаква още 65 национални изложители от цял свят, които да представят своята хранителна индустрия, селско и горско стопанство, градинарство.

На 79-тото издание страната ни ще се представи с 15 фирми-изложителки. Това са „Тандем” с месни деликатеси, „Жоси” с млечни продукти – сирена, кашкавали и деликатеси, „Зорница Къмпани” с ароматни свещи, сапуни, ароматни соли с етерични масла, козметика с розова вода и розово масло, етерични масла, сухи цветове, есенции, ароматизатори, „Стряма” (Домейн Трифонов) с девет вида бели и червени вина, „Геогруп” АД с белен слънчоглед и рафинирано олио, „Витафрут”, „Българска праскова” и „Екофрукт”, „Корте Дилето“ ЕООД, представящ собствено производство сладолед, „АГРОФАРМ” ООД - Винарска изба Манастира с шест вида вина, „Винзавод“ АД Асеновград с четири вида червени вина, „Герада” ООД с пет вида биопчелен мед и хранителни добавки, „Генезис Лаборатории” ООД със закваски за млечната и месна промишленост, „SUNLINE Trading” GmbH с вина, мастика, коняк, консерви и „Подем” с подправки и сувенири.

В рамките на българския щанд ще бъде изграден ресторант, който ще предлага традиционни български специалитети. Предвижда се и ежедневна фолклорна програма.
Организаторите в Берлин очакват събитието да привлече над 400 000 посетители и над 4800 представители на медии от 70 страни.