fbpx Сдружаването на земеделците ще ги направи по-силни | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Сдружаването на земеделците ще ги направи по-силни

България работи усилено за създаването на закон за браншовите организации и опитът на Франция в това е особено ценен за нас. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев на среща с вицепрезидента на КОПА КОДЖЕКА Кристиан Пес и Филип Манген - президент на Националната федерация на кооперативите във Франция „КООП Дьо Франс”. Срещата се проведе в рамките на Международния салон по земеделие SIA 2014 в Париж.

„Чрез новата Програма за развитие на селските райони предвиждаме мерки за насърчаване на сдружаването на земеделските производители за постигане на по-висока конкурентоспособност,” коментира зам.-министър Гечев.

От своя страна Кристиан Пес допълни, че Франция е готова да предостави своята експертиза на законодателно, техническо и експертно ниво. Той подчерта необходимостта от професионален диалог на европейско ниво и изказа готовността си за пълно съдействие за съвместна работа по представянето на българските браншови организации в европейската асоциация. По време на срещата бе договорено в най-кратки срокове да бъдат осъществени двустранни експертни визити.