SEAT влиза в Joint Venture с Volkswagen Group China и JAC

Volkswagen Group China и Anhui Jianghuai Automobile Group Corp. Ltd. (JAC), партньорите в съвместното предприятие JAC Volkswagen Automotive Co. Ltd. и SEAT подписаха меморандум за разбирателство, чрез който испанската компания се обединява в съвместно предприятие и ще бъде водещата марка на Volkswagen Group в този проект. Споразумението беше подписано от президента на SEAT Лука де Мео, президентът на Volkswagen Китай, д-р Йозех Хайзман; и президентът на  JAC  Ан Джин,  в присъствието на германския канцлер Ангела Меркел и китайския премиер Ли Кечианг на церемония в Берлин, Германия.  

Подписването на този Меморандум за разбирателство сигнализира за повратна точка за SEAT. От създаването на съвместното предприятие през 2017 г., SEAT допринася в областта на дизайна и научноизследователската и развойна дейност. Съгласно споразумението, SEAT ще стане акционер на JAC Volkswagen, което ще доведе до представянето на марката SEAT на китайския пазар  през 2020-2021.

След подписването на споразумението президентът на SEAT Лука де Мео заяви: "Нашето участие в тази нова фаза на съвместното предприятие е важно събитие за SEAT. Днешният ден ще се помни в историята на компанията, тъй като навлизаме в нова ера, която ще ни позволи да глобализираме марката и да стимулираме развитието на електрическите автомобили. Китай предлага много възможности за SEAT и ще допринесем за мобилните решения, които да отговарят на нуждите на клиентите. Това също е шанс за нас да се поучим от бъдещите тенденции, които се развиват в Китай ".

Меморандумът за разбирателство включва също така, че SEAT съвместно с Volkswagen Group China и JAC ще създаде център за научноизследователска и развойна дейност в Китай за разработване на електрически автомобили, свързаност и автономни технологии за задвижване, включително съответните части и компоненти и основни технологии. Съвместното предприятие ще стартира и конкурентна BEV платформа.

Моля коментирайте