fbpx Три различни дестинации за пролетно пътешествие | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Три различни дестинации за пролетно пътешествие

Пролетта е чудесен сезон за кратки пътешествия. Времето вече е топло, дните са по-дълги и все още няма тълпи туристи, а и самолетните билети са изгодни. Още повече, ако решите да посетите някое не толкова познато място из Евреопа. Даваме ви три идеи.

Прочида, Италия

Прочида (на снимката горе) е малък остров, разположен край бреговете на Неапол, Италия. Той е идеален за тези, които искат да избягат от добре утъпканите туристически пътеки. На острова можете да любувате на уникални пастелни къщи, които гледат към морето. Казват, че всяка е в различен цвят, за да могат рибарите отдалече да си ги разпоназават. По тесните улички на Прочида през пролетта вече отварят множество малки тратории, предлагащи ястия с морски дарове, а в местните магазини се предлагат ръчно изработени изделия. Най-лесният начин да стигнете до Прочида от София е до Неапол и след това с ферибот от града до острова, който струва около 50 евро за двама в двете посоки. Wizz Air лети от София до Неапол всеки вторник, четвъртък и събота.

Михас, Испания

Михас е очарователно андалуско село, разположено в подножието на хълмовете над Малага, Испания. То е истински скрит рай със своите обляни от слънцето улици, богата история и спиращи дъха планински пейзажи. Една от най-отличителните черти на Михас е неговата изцяло бяла архитектура, която контрастира със зелените хълмове и синьото море. Къщите са украсени с пъстри цветя, керамични саксии и железни балкони, което създава живописна и романтична атмосфера. До Михас се стига лесно от летище Малага. Редовни автобуси и таксита свързват летището със селото. Полети на Wizz Air от София до Малага има всяка сряда и неделя.

Амиен, Франция

Амиен е град в Северна Франция, разположен само на 66 км от парижкото летище Бове и е известен още като „Северната Венеция“ заради живописните си канали. В центъра му има прекрасни сгради в стил „артдеко“, както и интересни стари каменни постройки. Във френския пейзаж доминира катедралата на Амиен, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тази уникална постройка от XIII в. с витражи и високи тавани е най-високата готическа катедрала във Франция, заради която си струва да посетите града. За да стигнете до Амиен, вземете полет с Wizz Air до Париж Бове и оттам вземете автобус, такси или влак до уникалния град. Полетите от София до Париж Бове има всеки понеделник и петък, като билетите започват от 77,99 лв.**