fbpx Wizz Air откри първия си хангар за самолети в България и на Балканите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Wizz Air откри първия си хангар за самолети в България и на Балканите

Wizz Air откри най-новия си и първи хангар в София. Това е четвъртият център за самолетна поддръжка на авиокомпанията в Европа и първият на Балканския полуостров.

Новооткритият модерен хангар ще осигури висококачествена самолетна поддръжка според стандартите на авиокомпанията, като има възможност и за допълнително разширение. Така Wizz Air ще увеличи възможностите си за локална поддръжка на самолетите Airbus A320.

Хангарът за самолети на Wizz Air е изграден в партньорство с българската компания за авиопревози Rose Air в район Северен на летище София и е с капацитет на изпълнение на над 300 самолетни проверки годишно с цел поддръжка. Благодарение на висококвалифицирания персонал, в хангара ще могат да се извършват и основни метални ремонти.

Наскоро флотилията на Wizz Air надмина 100 самолета само 14 години след основаването на компанията, която всякa година разширява дейността си в Европа със средно 20%. Флотилията на авиокомпанията в момента се състои от 71 самолета Airbus A320 и 31 самолета Airbus A321, като тя е и една от най-младите в Европа със средна възраст на самолетите от само 4,6 години. Модерните самолети Airbus A320 средно са в употреба от почти 13 часа на ден, което позволява на компанията да запази ниските си разходи на единица и в същото време да осигури възможно най-изгодните цени за своите клиенти.

Плановете за бъдещ растеж на Wizz Air включват доставката на още 266 самолета Airbus от най-ново поколение, очаквани до края на 2026 г., които ще подпомогнат развитието на мрежата на авиокомпанията.