fbpx Стартираха номинациите в Наградите за отговорен бизнес 2020 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартираха номинациите в Наградите за отговорен бизнес 2020

Водеща снимка
Да

Стартираха номинациите в Наградите за отговорен бизнес 2020

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) обявява старта на номинациите в престижните Награди за отговорен бизнес 2020. Най-авторитетният конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчивост у нас се провежда за 18-а поредна година и на фона на безпрецедентната вълна от солидарност във връзка с COVID-19 отново търси компании с мисия и техните успешни и вдъхновяващи инициативи в подкрепа на хората, обществото и природата. С инициативата БФБЛ цели да популяризира дългосрочните и въздействащи практики в корпоративната социална отговорност и да вдъхнови още хора и фирми да последват добрия пример. Чрез участието си в престижния конкурс компаниите имат възможността да споделят своите най-ефективни КСО програми, да получат заслужено признание и да утвърдят репутацията си.

В Годишните награди за отговорен бизнес могат да кандидатстват всички фирми независимо от големина, сектор и дали са членове на БФБЛ. Те могат да се самономинират или да бъдат номинирани от партньорите си от неправителствения сектор,  комуникационни агенции, агенции за подбор на персонал и др. Подаването на кандидатури е безплатно и се извършва онлайн на сайта на БФБЛ тук, където са и условията за участие и други подробности за конкурса. Крайният срок за подаване на номинации е 15 януари 2021 г.

„Годишните награди за отговорен бизнес са престижна трибуна, която насочва общественото внимание към компаниите с мисия, към лидерите в отговорните практики, които и през настоящата трудна и изпълнена с предизвикателства година демонстрираха изключителна съпричастност, инвестираха в дългосрочни социални програми и си сътрудничиха ефективно в полза на хората и природата. Стремежът ни е да покажем на бизнес общността и на цялото общество много добри примери за отговорно и устойчиво корпоративно поведение, а техният успех и резултати ще мотивират и други да ги последват”, каза председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян. 

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ за 18-и път ще отличат обществените  ангажименти на компаниите в шест категории – „Инвеститор в обществото“, „Инвеститор в знанието“, „Инвеститор в околната среда“, „Инвеститор в човешкия капитал“, „Маркетинг, свързан с кауза“ и „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие“.

Новост в конкурса е специалната награда Diversity@Work, която ще отиде при компанията с най-успешни практики за насърчаване на многообразието на работното място. За отличието се състезават всички проекти с подобна насоченост независимо в коя категория на конкурса участват. Един от всички номинирани проекти ще вземе специалната награда Еngage за принос на служителите към определена кауза или инициатива на компанията. На финалистите в екологичната категория БФБЛ предоставя уникалния шанс да участват и в Европейските бизнес награди за околна среда, на които е координатор за България.

Кандидатурите ще бъдат оценени от независимо и авторитетно жури от експерти в различни области – бизнес, граждански организации, инстутиции, научните среди и медиите, а победителите ще бъдат обявени по време на церемония през февруари 2021 г.