fbpx Селскостопанската академия с 19 иновации на Агра 2017 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Селскостопанската академия с 19 иновации на Агра 2017

Селскостопанска академия се представя с 19 иновации на Международната  селскостопанска изложба „Агра 2017“, които ще участват в традиционния конкурс по „Иновации в селското стопанство“. Това заяви председателят на Научната институция, проф. Иван Пачев, на пресконференция по повод откриването на Международната селскостопанска изложба „Агра -2017“, в Международния панаир Пловдив. „Научните институти към Селскостопанска академия  са водещите в иновациите в областта на селското стопанство в България“, каза още той.

По време на  Международната  селскостопанска изложба „Агра 2017“ земеделските производители и любителите земеделци ще могат да се запознаят с нови сортове създадени от учените на Селскостопанска академия. Проф. Иван Пачев съобщи, че се е повишил интересът към българските сортове, не само от българските производители, а и от чуждестранните. Той даде  за пример даде големият процент български сортове грозде, отглеждани в Румъния, Молдова и Украйна.
Земеделски производители и любители земеделци могат да открият семена и посадъчен материал и на  автентични и  на нови български сортове. Учени от всички структури на Академията са на разположение за въпроси на бизнеса, фермери и любители земеделци.

Това е 20-ото участие на Селскостопанската академия в  изложбата “Агра”. Научната институция  участва в изложбата от 1996 г. В палата 6 на Международния панаир Пловдив, са разположени щандовете на 25 института, 19 опитни станции и Националния земеделски музей. През последните 5 години Селскостопанската академия е получила сертификат за 160 нови сорта.