fbpx Серумът на Vichy бори хиперпигментацията и бръчките | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Серумът на Vichy бори хиперпигментацията и бръчките

Прекомерното производство на натуралния пигмент меланин, който се създава от нашите меланоцитни клетки в най-дълбокия слой на епидермиса, за да ни защитава от UV радиация, предизвиква по-тъмни петна по кожата в различни форми и размери. Въпреки че светлината не е единственият  причинител, когато меланоцитните клетки са изложени на слънце за твърде дълго време, те произвеждат излишно количество меланин, който впоследствие се оформя в тъмни петна по кожата. Те могат да се появят и като резултат от действието на хормоните, като симптом на различни заболявание или дори след химически пилинг и лазерни процедури, насочени към премахване на кожни петна.

Има няколко вида хиперпигментация, най-често срещаните сред тях са:

- Петна от слънцето или старчески петна - появяват се върху кожа, която е хронично увредена от слънцето, най-често по лицето, ръцете и шията при по-възрастните хора.

- Мелазма - най-често се появява по време на бременност в горната част на лицето под влиянието на хормони или заради приемането на орални контрацептиви.

- Постепенна пигментация - появява се след наранявания или след дерматологични проблеми като екзема, псориазис или акне.

Vichy Liftactiv B3 dark spots серум против хиперпигментация и бръчки има хипоалергенна формула, която е обстойно тествана върху над 150 жени с различни типове кожа в клинични и потребителски проучвания. Клиничните проучвания показват, че серумът намалява видимостта на тъмните петна с до 71% и увеличава блясъка на кожата с 15%, като в същото време изравнява тена с 10%.

Високата концентрация на активни съставки (13%) действа на множество нива върху кожата, елиминирайки петната в най-дълбокия слой на епидермиса, като същевременно премахва видимата част на повърхността.

Ниацинамидът, вид витамин В3, е една от най-важните съставки. Той не само избелва тъмните петна, но и намалява бръчките, облекчава раздразненията, хидратира, третира предразположената към акне кожа и е подходящ за всички типове кожа. Ниацинамидът видимо намалява петната в базалния слой на кожата, докато гликоловата киселина, най-известната от семейството AHA киселини, действа като ексфолиант.