fbpx Швейцарската компания LEM ще открие 400 нови работни места | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Швейцарската компания LEM ще открие 400 нови работни места

Нова производствена база откри в София ЛЕМ България е част от ЛЕМ Груп Швейцария - пазарен лидер в предоставянето на иновативни и висококачествени решения за измерване на електрически параметри. Инвестицията е на стойност 2 млн. шв. Франка. Стартирайки дейността си с 40 служители в в следващите пет години, компанията планира откриване на още 400 работни места. Новата производствена база в София е със застроена площ от 4500кв.м. Така компанията се стреми да увеличи производствения си капацитет в близост до европейските си клиенти.
Специално за церемонията по откриването на производствената база пристигна Главния изпълнителен директор на ЛЕМ ГРУП господин Франсоа Габела.
„България е прекрасна държава с хубави хора. Инвестирахме тук, защото търсихме най-добрия вариант между ниски разходи, компетентност и стабилност. Тук има една много добра инженерна култура, а всичко това съвпада с приоритетите на ЛЕМ“, заяви Габела. Компанията изтегля в София мощности от предприятията си в Япония и Швейцария, за да намали разходите си.