fbpx ŠKODA Karoq спечели приза кросоувър на 2018 година в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

ŠKODA Karoq спечели приза кросоувър на 2018 година в България

 

SUV моделът ŠKODA Karoq спечели престижната автомобилна награда – Кросоувър на 2018 година в България. Изцяло новия компактен кросоувър грабна отличието в най-успорваната категория на конкурса, преборвайки се с 22 претендента. 

KAROQ е носител на всички характерни черти за марката ŠKODA като обширен интериор, голямо багажно отделение, многобройни Simply Clever хитринки, улесняващи ежедневието и функционален дизайн, повлиян от новия „кристален“ дизайнерски език на ŠKODA. Наред с тези традиционни за марката характеристки, KAROQ е носител и на новости, които се появяват за първи път при чешкия бранд, а именно дигитално приборно табло с възможност за избор между четири различни изгледа, жестови контрол (при наличие на навигационна система Columbus) и проектиране на логото ŠKODA на земята при отваряне на предните врати, което освен че е леко дизайнерско намигване, помага за осветяване на зоната на влизане.

 

С комфортният си интериор и множеството системи за безопасност, KAROQ  ще бъде верен спътник във всяко по-дълго пътешествие. Но той не е създаден само за пътувания извън града – с функционалните си решения, новият компактен кросоувър е и перфектно решение за града и справянето с ежедневните ни задължения. Пример за това са задните седалки със система VarioFlex, при която задния ред седалки се състои от три отделни седалки, като лесно можете да сгънете и/или отстраните  всяка от тях по отделно, така че да освободите нужното място за пренасяне на багаж или обемни товари. При сгънати седалки, получавате багажно пространство от 1605 л, а при напълно отстранени – 1810 л.

Други иновативни системи, улесняващи шофирането са системата Auto Light Assist за автоматично превключване между къси и дълги светлини, Паркинг асистент, който може да избере подходящо място за паркиране на автомобила и да ви помогне в манверите при паркиране, свеждайки всички рискове до минимум, както и Traffic Jam Assist, който координира поведението на автомобила, копирайки движенията на заобикалящите го превозни средства.

KAROQ предлага и възможности за онлайн свързаност, чрез системата ŠKODA Connect, като по този начин осигурява достъп на водача до всички функционалности на модерната система за информазвлечения.

 

Благодарение на 4х4 задвижването и Off-Road режима на шофиране, който работи при скорост до 30 км/ч, Karoq се справя и с по-екстремен терен. Режимът е проектиран, така че да настройва характеристиките на двигателя, електронните асистенти и системите за контрол на стабилността, така че лесно да се адаптира към терена.  Активните функции се изобразяват на дисплея на информационно-развлекателната система. Останалите възможни режими на пътуване са: Normal, Comfort (в комбинация само с Адаптивно окачване, което ще бъде възможно за поръчка след седмица 26), Eco, Sport, Individual и Snow, който пък гарантира отлично управление на автомобила, дори върху повърхности с ниско сцепление. Най-мощният двигател в гамата на модела ще бъде дизелoв 2,0 TDI /150 к.с.

При бензиновите двигатели, може да се избира между TSI двигатели с мощност 85 kW и 110 kW, като по-мощният се предлага и с Технология за активно управление на цилинрите (ACT). Гамата дизелови двигатели включва вариант с мощност 85 kW, 110 Kw и 140 Kw – турбодизелови двигатели със система common rail. Всички двигатели са със стадарт за екологичност EU6 и ситема Start-Stop за оптимално икномично щофиране в градски условия.