fbpx Новият Volkswagen ID.7 ще може да измине до 700 км с едно зареждане на батерията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новият Volkswagen ID.7 ще може да измине до 700 км с едно зареждане на батерията

Volkswagen представи в Берлин новия ID.7 - първият глобален електрически модел на марката в горния сегмент на средния клас. Съчетанието от автономен пробег до 700 километра, просторният интериор и първокласните технологични решения превръщат модела в удобен седан за пътуване на дълги разстояния и разкриват нов пазарен сегмент за моделната фамилия ID.

ID.7 е първият модел на платформата MEB с високоефективно задвижване от изцяло ново поколение. Новият седан използва най-мощния и с най-висок въртящ момент електродвигател, прилаган в моделната фамилия Volkswagen ID. до момента. Силовият агрегат с вътрешнофирмено обозначение APP550 и максимална мощност 210 кВт (286 к.с.) ще се използва във всички варианти на новия ID.7 независимо от избрания размер на акумулаторната батерия. Той е разработен съвместно с Volkswagen Group Components в Касел и се произвежда  в завода на компанията в  германския град.

Новата система за електрическо задвижване е оптимизирана с особен фокус върху повишаването на енргийната ефективност и понижаването на разхода на електроенергия, като в зависимост от вида на акумулаторната батерия се предвижда постигането на автономен пробег (WLTP) до 700 километра2 и зареждане с мощност до около 200 кВт. По този начин ID.7 демонстрира своите изключителни възможности за преодоляване на дълги разстояния в услуга и удобство на частните клиенти и потребителите на фирмени автопаркове, които пътуват много.

Новият ID.7 е първият модел на марката, при който е внедрена новата концепция на показанията и управлението на функциите на арматурното табло - екран с диагонал 15-инча (38 сантиметра) на инфотейнмънт системата, head-up дисплей с функция за добавена реалност АR (Аugmented Reality), нова концепция за управление на климатичната инсталация с включени в най-високото ниво от структурата на менютата на инфотейнмънт системата сензорни бутони и възможност за свободен избор на предпочитани директни бутони, сензорен плъзгач с подсветка. 

Новият ID.7 е един от десетте нови електрически модела, които Volkswagen ще представи на пазара в периода до 2026 година. Пазарната премиера на новия ID.7 в Европа и Китай е планирана за есента на 2023 година.