fbpx Слънчев бряг обещава спокойствие за курортистите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Слънчев бряг обещава спокойствие за курортистите

За да се гарантира спокойния отдих на курортистите, тази година в Слънчев бряг отново ще бъдат командировани полицейски екипи. От 1 юни 160 полицаи от страната ще работят на територията на комплекса. Броят им, в сравнение с миналогодишния сезон е по-малък, поради подсилването на охраната на границата във връзка с бежанския проблем. В полицейското управление в комплекса ще има и 6 щатни преводача, които ще бъдат на разположение денонощно. Ще бъде сформирана и собствена оперативна група, която също ще работи на 24-часов график.

Проблемът с нелегалните таксите ще бъде решен чрез поставяне на обозначителни стикери на таксиметровите автомобили, които имат разрешителни да работят в Слънчев бряг. За тях ще са обособени и специални местостоянки. Туристите също ще бъдат информирани как изглеждат стикерите.

За ограничаване на инцидентите, вследствие употреба на алкохол е организирана разяснителна кампания - във всички хотели на комплекса са разпространени материали на няколко езика. Британското консулство също провежда своя информационна кампания. Тя е под мотото „Да изтрезнеем по време на лятната почивка” и цели предотвратяването на нещастни случаи, възникнали след пиянство.

Строителните работи на територията на комплекса ще приключат до 30 май, стана ясно на срещата. Това произтича от законова промяна, която вменява правото на всяка община да определя кога да влезе в сила лятната забрана на строителство.