fbpx Специалисти в селското стопанство разискват проблеми на бранша | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Специалисти в селското стопанство разискват проблеми на бранша

Днес започна 16-то издание на аграрния семинар „Селското стопанство и всичко за него” в курорт Албена. Представители на браншови организации, арендатори, фермери, председатели на кооперации и частни земеделски производители от цялата страна представят своите предложения, възможности и готовност за диалог с цел разрешаване на проблемите в сектора. Дискутираните теми са свързани с усвояването на европейските средства за земеделие и развитие на селските райони, предложенията на България по отношение на Общата селскостопанска политика на ЕС, защита на интересите на страната ни при промяна на ОСП и др. Фермери и лектори от МЗХ, Държавен фонд „Земеделие”, Комисията по земеделие и Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще обсъдят схеми за кредитиране на земеделските производители.
По време на форума „Добрички панаир” ще връчи традиционните си призове в две категории – „Агробизнесмен на годината” и „Земеделска кооперация на годината”.