fbpx Спектакъл учи децата на по-добра орална хигиена | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Спектакъл учи децата на по-добра орална хигиена

Спектакъл учи децата на по-добра орална хигиена

От началото на месец май „Билка“, производител на български козметични продукти, стартира социално-образователна кампания за по-добра детска орална хигиена. Идеята на кампанията е повишаване на познанията и образованността на децата и родителите по отношение на значението на хигиенните навици за здравето и бъдещето развитие.

Статистиката показва, че много от децата още в ранна възраст имат проблеми със зъбите, което често е причинено от недобрата орална хигиена. По данни на Български зъболекарски съюз 5-годишните деца у нас имат средно 4-5 зъба с кариес, 12-годишните имат средно по 3-4 вече постоянни зъба с кариеси, а всеки 18-годишен е с поне един изваден зъб. Децата под две годишна възраст също могат да развият кариес. Пренебрегването на грижите за зъбите в най-ранна детска възраст категорично рефлектира върху оралното здраве по-късно. Стоматолозите са категорични, че и родителите обръщат прекалено късно внимание на зъбите на децата си.

По време на кампанията „Билка“ гастролира в 20 столични детски градини с образователната постановка „Веселите зъбки“ и представи по лесен и достъпен за децата начин значението на добрата орална хигиена.

Във втората част на кампанията „Билка“ обявява конкурс за детска рисунка за деца на възраст от 2 до 9 години на тема „Нарисувай природата“. Конкурсът ще стартира на 1 юни за период до 31 август 2012 г. Рисунките трябва да се изпратят на адрес 1336, София 36, п.к.116, за „Билка“.
През септември, жури от специалисти ще отдели най-добрите рисунки и ще определи класирането. Партньор на „Билка“ в тази инициатива е Фондация „Изкуството и детето“. Наградите за двамата победители ще са съответно едногодишна стипендия за обучение в школа по приложни и изящни изкуства и уникална пластична картина за детска стая на приказна тема, изработена в Студиото по пластична живопис на Боряна Занова. За участника трето място „Билка“ осигурява статив с пълен комплект акварели, пастели и моливи за рисуване. Инициативата ще завърши с голям детски празник и експозиция на най-добрите рисунки в парка „Заимов“ с подкрепата на Община „Оборище“.