fbpx Старите столици оживяват през детския поглед | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Старите столици оживяват през детския поглед

Галерията за съвременно изкуство УниКредит Студио е домакин на нова детска изложба „Ателие Прегърни ме отново на път“. Изложбата е резултат от съвместен проект на Суверенния орден на Малта, УниКредит Булбанк и Ателие Прегърни ме започнал през лятото на 2013 г. След успеха на първия пътепис посветен на българските забележителности, обявени от ЮНЕСКО - „Световно културно наследство“, УниКредит Булбанк е основен партньор и на второто издание.

Посетителите на УниКредит Студио ще имат възможността да разгледат старите столици на България, видени и изрисувани през погледа на 17 деца, участвали в 8-дневно лятно пътуване из страната.

В рамките на това пътешествие екип от ръководител, фотограф, художници и оператор заедно с 17 деца и двама сътрудници направиха обиколка из старите столици на България. Въоръжени с четки, моливи, фотоапарати и бинокли децата откриваха стари светове и научаваха вълнуващи истории от миналото на България.

Децата посетиха Плиска, Преслав, Велико Търново, Видин, Никопол, София и Белоградчик, които са символи на българската държава от нейното създаване до наши дни. Свидетели на възходи и падения, те носят духа на величието на различните епохи от историческото развитие на страната ни. Богатите на археологически, исторически и културни паметници старини са мост на България към европейското културно наследство.

За малките пътешественици това беше незабравима ваканция. Изложбата „Ателие Прегърни ме отново на път“ включва някои от най-хубавите картини и фотоси, които разказват за това лятно приключение.

Изложбата „Ателие Прегърни ме отново на път“ е отворена за публиката, със свободен вход до 12 януари 2015 г.