fbpx Дигитализацията е приоритет за 67% от бизнеса в региона на EMEA | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Дигитализацията е приоритет за 67% от бизнеса в региона на EMEA

През последните две години пандемията затрудни разбирането на истинската картина за финансовото състояние на потребителите и едноличните търговци, но от друга страна ускори дигиталната трансформация и предложи нови начини за използване на финансови услуги. Бързото масово разпространение на онлайн пазаруването и цялостното дигитално взаимодействие проправи път към нова тенденция в банковите услуги, а именно пълноценно мобилно банкиране.

62% от бизнесите смятат, че са им необходими повече данни за нуждите на анализа им, докато 65% използват различни видове набори от данни за подобряване точността на техните анализи, например използване на нетрадиционни източници на данни като отворено банкиране.

67% от бизнесите определят за приоритетни инвестициите в дигитализацията на основните им бизнес процеси. 62% от компаниите са регистрирали увеличение или значително увеличение на кредитни заявления от нови клиенти през последните 12 месеца. Компании, които все още страдат от забавяния в този процес поради недостатъчно дигитализирани решения или поради проверки на клиенти, които сами по себе си забавят процеса, ще бъдат засегнати и ще загубят бизнес позиции.

Това показва поръчано от Experian проучване, проведено от Forrester Consulting през август 2021 г.

Мобилното банкиране вече завзема сериозен пазарен дял от полето на традиционните банки, споделиха  ключови мениджъри от сферата на финтех индустрията и мобилните банки.