fbpx Стартира 14-ото издание на „Vivacom Техническа Академия“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Стартира 14-ото издание на „Vivacom Техническа Академия“

Vivacom и Технически университет-София откриха 14-ото поредно издание на „Vivacom Техническа Академия“. Випуск 2023/2024 на Академията посреща 21 нови студенти от 3-ти и 4-ти курс от специалност „Телекомуникации“ на ТУ-София.

Единствената по рода си Академия в областта на телекомуникациите в България, партньорство между Vivacom и ТУ-София, дава изключителни възможности за практично обучение в динамичния свят на телеком бизнеса. Обучението включва 8 лекционни курса, които ще бъдат водени от 18 лектора – топ експерти от Vivacom и едни от най-добрите преподаватели в ТУ-София. Студентите ще имат възможност да развият ключови умения за работа и комуникация във високотехнологична бизнес среда и да получат специфични технически познания, които могат да тестват в реална среда, работейки на практика с най-новите технологии в телеком индустрията.

До момента в Академията са обучени над 200 студенти, като всяка година 30% от участниците назначаваме на работа. 

Сред интригуващите възможности във „Vivacom Техническа академия“ са и посещенията на едни от най-важните технологични обекти на телекома – „Телепорт Плана“, който е ключов обект за свързаност с Азия и Африка, както и Центъра за управление на мрежата, където денонощно се следи за качеството на всички мрежи на компанията.

Академията е дългогодишен съвместен проект на Vivacom и Технически университет-София за осигуряване на качествено образование в областта на телекомуникациите, съчетавайки теорията с практично обучение във водещия телеком в страната. Завършилите успешно получават сертификат от „Vivacom Техническа академия”, който подпомага и балообразуването на оценката за магистратура в ТУ.