fbpx Стартира конференция за млади предприемачи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира конференция за млади предприемачи

Най-големият форум за предприемачество в България започва този петък. Осмото издание на конференцията, която ще се проведе в рамките на два дни – 10 и 11 октомври, се организира от фондация StartUP със съдействието на българския мобилен оператор VIVACOM. Успешното партньорство датира от 2012 г., когато телекомът създава своята програма VIVA START, посветена на образованието и професионалната реализация на младите българи.

 Тази година основни акценти по време на конференцията ще са техники за маркетиране на стартъпи и продажби на световния пазар. Както винаги, специално внимание ще бъде отделено на развитието на стартъп екосистемата в страната и на Балканите. Успешни предприемачи от България и Източна Европа ще разкажат за предизвикателствата пред развитието на техните идеи и превръщането им в успешни бизнеси с международно признание. Кулминация в програмата на форума ще бъде участието на Боб Дорф - едно от най-големите имена, допринесли за бума на стартъп екосистемата в световен мащаб, който ще изнесе лекция на живо.

В рамките на конференцията ще обяви и ежегодния си конкурс New Born Ideas, с който се търсят нови идеи за мобилни приложения, полезни на българите в ежедневието им. Експертно жури избира идея с най-голям потенциал, като наградният фонд е 20 000 лв., от които 5 000 лв. парична награда за разработка на приложението, а останалите под формата на кампания за промотирането му, позициониране като препоръчано на началната страница на VIVA Apps, както  и други мотивиращи награди.