fbpx Стартира най-голямото яхтено състезание | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира най-голямото яхтено състезание

На 11 октомври 2014 г. започва 12-тото издание на Volvo Ocean Race – най-трудното състезание по ветроходство в света. Седем яхти ще отплават от Аликанте, Испания, и ще посетят 11 пристанища на пет континента по пътя към крайната цел - Гьотеборг, Швеция, където се очакват през юни 2015 г. За да стигнат до финала, те ще се състезават на разстояние 38 739 морски мили около света във върховното изпитание на човешките възможности.

"Всичко, което правим във Volvo Cars, започва с хората - от нашия ангажимент към безопасността до иновациите. Чрез Volvo Ocean Race получаваме отлична възможност да се свържем и да изградим взаимоотношения с хора от цял ​​свят. Освен това, самата регата е изключително човешко начинание, което изисква страст, съсредоточеност, всеотдайност, работа в екип - същите емоции и черти на характера, намиращи отражение в дизайна на нашите автомобили", заявява Хокан Самюелсон, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Car Group.

Новото в това издание на регатата е еднотипната състезателна яхта Volvo Ocean 65. Всяка от седемте яхти във флота е построена по еднотипен, строго контролиран комплект чертежи. В резултат на това акцентът пада върху уменията, стратегията и екипната работа.

Новата Volvo Ocean 65 е снабдена с набор от иновации, които, взети заедно, правят яхтата не само бърза във водата, но и способна да устои на най-тежките атмосферни условия на планетата. Безопасността на съдовете, задвижвани от силата на вятъра, също е основен приоритет, точно както е била за компанията Volvo още от произвеждането на първия автомобил през 1927 година.