fbpx Търсенето на умни LTE телефони ще нарасне десетократно | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Търсенето на умни LTE телефони ще нарасне десетократно

Търсенето на умни LTE телефони ще нарасне десетократно

етикети

LG Electronics (LG) обяви, че е достигнала нов успех в продажбите на LTE телефони с 5 млн. продадени апарата. След като през миналия месец компанията съобщи, че е продала 4 млн. LTE смартфона, през юли LG устройствата в обращение се увеличиха с един милион. Това означава, че през миналия месец на всеки две секунди и половина някъде по света е продаван по един LTE смартфон.

LG продава апаратите на ключови пазари с изградена LTE мрежа, като адаптира портфолиото от продукти спрямо специфичните потребителски нужди. В момента над 10 модела LG LTE смартфони са достъпни в страни като Южна Корея, САЩ, Япония и на избрани пазари в Европа и Азия.

Най-продаваният LTE модел в портфолиото на компанията е Optimus LTE с над 2 млн. устройства в обращение. Повече от 500 000 апарата са продадени от представения през март Optimus Vu. Добрите резултати показват, че моделът е напълно готов за лансиране по целия свят. С пускането на първия по рода си LTE смартфон с 2GB RAM Optimus LTE II през май, LG отчете най-бързорастящите продажби сред всички LTE телефони, които компанията предлага на пазара. Само за първите 70 дни след представянето на модела феновете на LG са закупили над половин милион устройства.

Според проучване на Jefferies & Company LG притежава най-много LTE патенти в световен мащаб на обща стойност над 8 млрд. щатски долара. Консултантската компания TechIPM потвърждава информацията. Специалистите анализират броя LTE патенти, регистрирани в Бюрото по патентите и търговските марки на САЩ, и подкрепя данните за първенството на LG по брой LTE патенти,

“Очаква се през 2012 г. световните продажби на LTE смартфони да нараснат десет пъти спрямо миналата година,” каза д-р Йонг-сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Mobile Communications Company. “Предвид тази тенденция планираме да предложим впечатляващи LTE модели през следващите месеци.”