fbpx Ергономични монитори за бизнеса | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ергономични монитори за бизнеса

Ергономични монитори за бизнеса

Acer представи сериите монитори B6 и V6 с LED подсветка, насочени към бизнес потребителите. Тези монитори са изработени от висококачествени рециклирани материали и са стандартизирани по EPEAT Gold1 в няколко страни, включително Канада, Франция, Германия, Швейцария и САЩ.

Серията B6 е съчетание между професионален стил на изработка и ергономичен дизайн. С многофункционата стойка ErgoStand, екранът се завърта от -5 до 35 градуса, гарантира най-добър ъгъл за гледане. Основата се върти 120 градуса вляво или вдясно за по-лесно споделяне на екрана. Височината на панела може да бъде регулира в диапазон от 150 mm за оптимален комфорт, а екранът може да се накланя от хоризонтално към вертикално положение за по-удобни перспективи на гледане.

Серията B6 разполага с Full HD резолюция и използва технологията Acer ComfyView, която намалява отражението на светлината. Това я прави по-удобна при гледане независимо от избраните настройки. Серията е с вграден USB 3.0 порт, както и Mobile High-Definition Link (MHL) порт за синхронизиране на съдържанието между монитор и всяко мобилно устройство с поддъжка на MHL. Тази връзка позволява на потребителите да се възползват от своето мобилно устройство и от аудио-визуалните забавления, които то предлага, възпроизвеждайки ги на по-голям екран. За още по-голямо удобство, с магнитната си стойка, мониторът осигурява допълнителна стабилност на използващите го с работни станции.

Серията монитори Acer V6 предоставят на потребителя Full HD резолюция и високо съотношение на контраст в съотношение 100 милиона : 1. Освен това тези екосъобразни монитори са лишени от наличието на живак и арсен в своите панели, имат LED подсветка за намаляване на консумацията на енергия, ENERGY STAR ® и са с квалификация TCO 6.02.
Като част от ангажимента на Acer за корпоративна социална отговорност, методите използвани за производство и управлението на материалите са с ясно поставена цел, а именно намаляване въздействието върху околната среда. Принципите на Acer за продуктовия дизайн наблягат на разделянето на отделни модули с цел лесен демонтаж и рециклиране на компонентите.
Серията В6 се предлага в размери от 19 до 27 инча, а серията V6 от 17 до27 инча. И двете серии ще бъдат на разположение в България през първото тримесечие на 2013.