fbpx HTC и Microsoft представят нови смартфони | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

HTC и Microsoft представят нови смартфони

 

Microsoft избра глобалния лидер в мобилните иновации и дизайн HTC, за да даде името на своята операционна система Windows Phone и за име на нови смартфон модели. Днес двете компании представиха зашеметяващите Windows® Phone 8X и 8S by HTC®. Двата нови смартфона събират за първи път в едно устройство напълно новата операционна система Windows Phone 8, възможностите за възпроизвеждане на студиен звук на Beats Audio™, видео и красив дизайн.
Телефонът може да се поръча в редица цветни решения на корпуса като калифорнийско синьо, графитено черно, огнено червено или лимонено жълто. Windows Phone 8S от HTC пък ще се предлага в домино (черно и бяло), ярко червено, морско синьо и сиво.

За първи път HTC вгражда в свой телефон революционна камера на предния панел. Със своите 2.1mp, бленда f/2.0 и широкоъгълен 88-градусов обектив, тази камера може да снима едновременно четирима и повече души. Моделите поддържат и видеозаснемане с резолюция от 1080p. Камерата на задния панел пък е със CMOS матрица с 8 mp, BSI сензор за по-добро снимане при слаба светлина, 28 mm обектив с бленда f/2.0 и специален чип за обработка на изображенията. Реален бутон за заснемане улеснява достъпа до камерата и позволява да бъдат заснети спонтанни моменти дори и без да отключвате телефона.

Технологията от Beats Audio се предлага ексклузивно с телефоните на HTC и се отличава с изключително автентичен звук, който е подобен на този в звукозаписно студио и носи духа на оригиналния запис. Допълнително е оборудван с уникален аудио усилвател, който работи както през 3.5 милиметровия аудио жак, така и през говорителя на телефона.

Windows Phone 8X от HTC е снабден с 4.3-инчов LCD2 екран с HD резолюция. Дисплеят е допълнително защитен от падане и надраскване с олекотено Gorilla® Glass 2 защитно стъкло, чиято подсветка намалява отраженията и отблясъците по екрана и осигурява ясен поглед върху него при всякакви условия. Другият нов смартфон, Windows Phone 8S от HTC пък е с 4-инчов супер ярък LCD екран, отново защитен с Gorilla® Glass покритие. С него характерните за Windows Phone Live Tiles, както и всяка ваша снимка или съобщение, се виждат с искрящи цветове.