fbpx Кемер – там, където зъберите целуват морето (ВИДЕО) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кемер – там, където зъберите целуват морето (ВИДЕО)

Докато плувате в изумрудено сините води срещу вас във водата се оглеждат острите върхове на планината Таурус. Водата е кристална и без проблем може да видите цветните камъчета. Това е турския град Кемер – една различна красота. Изграден от малко рибарско село до модерен курорт с множество хотели, той се намира на около 40 км западно от Анталия. Когато от летището на двумилионния град потеглите към курорта, ще минете през три тунела. Легенда разказва, че трябва да си намислите желание, поемате дълбоко въздух и спирате да дишате докато минавате през тунелите. Ако издържите поне един път, желанието наистина се сбъдвало, така че внимавайте какво си пожелавате:)(моето желание е на път да се сбъдне!).

 

Като цяло плажовете на Кемер са чакълести именно заради спускащата се в морската вода планина, но пък на места има такива красиви заливи, че са достойни за снимки на филм. За туристите всеки хотел е насипал пясък на плажа, а на много места са изградени и специални платформи, за да не се ръбите на камъните. Съветвам обаче, да не забравяте да сложите в багажа и едни обувки за вода.

 

В самия Кемер, които не е голям като град има обаче популярни заведения и едни от най-известните дискотеки на анталийското крайбрежие. Ако търсите нощен живот – това е вашето място. С поевтиняването на турската лира цените са съвсем приемливи както в заведенията, така и на транспорта. Една от най-яките дискотеки е в Armas Kaplan, където, който прекали с емоциите бързо го охлаждат на душовете пред нея.

 

Ако търсите обаче спокойна почивка и сте с деца изберете някой от комплексите встрани от града. Те са разположение в зелени гори и вечер става прохладно.

 

 

Турското гостоприемство е добре известно и навсякъде ще пи посрещнат с усмивка. Към децата има специално отношение – те винаги са най-важните гости и във всеки хотел или комплекс има анимации за тях. Внимавайте обаче с евтини оферти – не си заслужава да биете път за някой обикновен хотел, какъвто може да намерите и на Черноморието. Нито храната, нито напитките, нито самите стаи са на ниво. Не че иначе ще останете гладни – но просто не си струва такава почивка.

 

Ако някой полуден решите да си починете от щедрото слънце, горещо препоръчвам да се изкачите с лифта в планината Олимп до връх Тахталъ (2365 м). От хотелите предлагат такава екскурзия, освен ако не сте с рент-а-кар и сами не се изкачите до станцията. Лифтът пътува на всеки половин час между 9:00 и 19:00 часа. Цената в двете посоки е 33 евро. Гледките отгоре са спиращи дъха – особено, ако е ясен денят ще се насладите на приказно изрязаните заливи докато изпиете чаша турско кафе или хапнете в ресторанта.

 

От Кемер някой ден може да се разходите и до Анталия, където определено имам какво да разгледате, видите и пазарувате, за което ще ви разкажа отделно. Градски автобуси пътуват постоянно.

 

Като цяло цените в Кемер са по-ниски в сравнение с Белек, но ако се доверите на специалисти ще намерите вашето място за почивката, която точно търсите. Нашето пътуване до там осъществихме с Екзотик Холидей и препоръчваме да се възползвате от пакетите, които това лято предлагат с директни полети София-Анталия всяка седмица.