fbpx Световeн ден на околната среда | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Световeн ден на околната среда

Световeн ден на околната среда

Над 100 държави днес отбелязват Световния ден на околната среда, който се чества всяка година на 5 юни. Символичен домакин тази години  ще е Барбадос, а основният фокус пада върху проблемите, които заплашват малките островни държави, заради климатичните промени. Екоорганизациите вярват, че на този ден всеки трябва да направи нещо малко в полза на природата и ако успеем да обединим тази енергия, можем да променим нещата към добро. България също ще се включи в инициативата.

В София, акцентът ще бъде върху възпитанието на най-малките - с игри и състезания в Борисовата градина, под мотото "Надигни гласа си, не нивото на морето", децата ще се учат как да пазят околната среда.

Световният ден на околната среда се отбелязва всяка година под егидата на Програмата на Обединените нации за околна среда. Честването на този ден е свързан с насърчаване на осведомеността и с дейности за опазването на околната среда в световен мащаб.

Призивът тази година е да се признае, че всички сме изправени пред едни и същи предизвикателства и сме обединени от една обща цел за устойчив живот и благоденствие на тази планета. 2014 година е обявена от ООН за Международна година на малките островни развиващи се страни. Отбелязването тази година призовава хората да надигнат глас в знак на солидарност към гражданите на малките островни държави, тъй като в резултат на климатичните промени и нарастващото ниво на световния океан стават по-уязвими и поставени пред много рискове. 

Facebook коментари