fbpx С новия Гинес рекорд задминахме американците | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

С новия Гинес рекорд задминахме американците

С новия Гинес рекорд задминахме американците

С поставянето на нов световен рекорд на Гинес задминахме американците. България остави още една нова и уникална следа сред световните постижения – с най-дългия парад от автомобили Ford на планетата. Повече от 2300 коли заедно изминаха разстоянието от 3.5 км. Всички преминаха през трасето, но съгласно изискванията на Гинес официално признати бяха 1527. Това прави два пъти повече участници, отколкото в досегашния рекорд в САЩ през 2014 г. с 829 автомобила. Така Гинес официално призна българския световен рекорд за изключителен!

В събралото се множество присъстваха невероятно впечатляващи модели на Ford - Модели А от 30-те години на миналия век, екзотики като Taunus, Probe, Mercury, Granada, Maverick, Cougar, класически Mustang от 70-те, Thunderbird, Explorer, F-150, Cobra, дори Mustang Shelby GT350 – модел 2017 г. и много други.

Участниците се събираха в продължение на няколко часа, през които малки и големи играеха на игри, децата рисуваха и оцветяваха, докато родителите се затрудняваха или пък не, с отговорите на въпроси относно историята на Ford. Верните отговори, най- находчивите и артистични изпълнения носеха различни награди от Metro, McDonald’s и Ford. Съборът се превърна в истински празник за феновете на марката в България, които обединени от общата си страст към Синия овал, прекараха заедно съботната сутрин.

Лично министър-председателят на Република България Бойко Борисов откри събитието.

Преди официалния старт на рекорда в 11 часа на импровизираната трибуна върху платформата на Ford Transit шаси кабина, Филип Пфое – собственик на Мото-Пфое, Заместник-посланикът на САЩ у нас Мартина Стронг и съдията от Гинес Лена Кулман приветстваха участниците и ги призоваха да подобрят рекорда. Събитието уважиха също министрите Лиляна Павлова и Ивайло Московски.

Колоната поведе четирикратният рали шампион на България Крум Дончев с новия Ford Mustang, а в ролята на негов навигатор влезе Заместник-министъра на младежта и спорта Асен Марков. Той прикани всички шофьори да карат внимателно през лятото и пожела на ентусиазираните участници да счупят рекорда!

До последно регистрациите на сайта вървяха много бурно и ентусиазмът на желаещите беше приел цифровото изражение на 2178 записали се участника, но пристигналите на място значително надхвърлиха очакванията.   

Facebook коментари