fbpx Има и такова чудо... | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Има и такова чудо...

Има и такова чудо...

етикети

 Над 100 ентусиасти отбелязаха официалния старт на Movember на 1 ноември в столичния клуб „Петното на Роршах“. Kампанията се провежда за пръв път в България и има за цел за един месец (до 30 ноември) да провокира обществена дискусия по един от най-сериозните проблеми на мъжкото здраве – рака на простатата.

Movember България отпразнува началото на кампанията в България с оригинално парти в столичния клуб „Петното на Роршах“. Всички гости бяха заснети от специален фотограф, а снимките от партито ще бъдат качени във „Фейсбук“, където всеки заявил участие и съпричастност към кампанията може да се отбележи.

През целия месец ноември участниците ще могат да качват свои снимки, за да видят всички как растат техните мустаци, а и за да се стимулира съревнованието между тях. Мо-сестрите (техни съпруги и приятелки), както и всички останали, които подкрепят каузата, ще могат в знак на солидарност да носят знака на кампанията (стилизирани мустаци).

Кампанията ще бъде закрита с финално MovemBAR Party, където отново фотограф ще увековечи вече поникналите мъжки аксесоари по лицата на мо-братята. Ще бъдат обявени броят на участниците, дарителите, всички подкрепили акцията, събраната сума и за какво е дадена.

Кампанията има пет общи правила:
1. В началото на месеца всеки участник трябва да е гладко избръснат.
2. Мустаците трябва да се поддържат старателно според избрания дизайн.
3. Мустаците не трябва да имат допирни точки с бакенбардите.
4. Мустаците не трябва да имат допирни точки с брада.
5. Всеки член на мо-братството е длъжен да се държи като истински джентълмен през този период.

Идеята за движението се ражда преди десет години в австралийски пъб. Трима приятели от Мелбърн се събират на традиционната си бира в края на седмицата и решават да заострят вниманието на обществото към две пренебрегвани опасности, които дебнат по-силния пол – рака на простатата и депресията. За целта посвещават месец ноември на информационна кампания и кампания за набиране на средства за научни изследвания, като призовават всички мъже да си пуснат мустаци и да се включат в публични дискусии на здравна тематика.

Името на движението идва от съчетанието на две английски думи (mo – жаргон за мустаци, и November – месец ноември).
През 2011 г. Movember обедини над 850 000 участници от целия свят и събра дарения на стойност 126.3 милиона долара.

Facebook коментари