fbpx Стартира онлайн платформа за социални предприемачи „ДарПазар“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира онлайн платформа за социални предприемачи „ДарПазар“

 

Българският център за нестопанско право лансира „ДарПазар“ (www.darpazar.bg) – онлайн платформа, в която хора с увреждания могат да представят и да продават продукти, ръчно изработени от самите тях. Инициативата цели да предостави повече възможности на социалните предприемачи за развитие на техен собствен бизнес.  

Всяка покупка, направена в ДарПазар, подпомага социалното предприемачество в България. Платформата предлага стоки, продукти и услуги с кауза – развитие на социално значима идея или подкрепа на личната битка на човек в нужда. Основната мисия на инициативата е да подпомогне и малките, и големите социални предприемачи смело да разпространят информация за своята работа и да достигнат до по-голяма аудитория.

„Изграждането на платформата „ДарПазар“ не е единична проява на корпоративна социална отговорност. Напротив, това е начинът, по който компанията Аксенчър възприема своето задължение и принос към по-устойчива социална среда, в която всеки човек може свободно да покаже своите способности и да бъде успешен в своите начинания“, казва Петър Торнев, заместник директор на Технологичния център на Аксенчър в България, койтъо технически подкрепи проекта. „За всеки член от нашия екип това е една много човешка кауза.“

По-рано през 2019 г. компанията осъществи инициативата “Jump to IT” - много успешната програма, в която хора без работа и без техническо образование и опит преминаха през обучение, за да бъдат наети в компании в IT индустрията.  Настоящото партньорство с БЦНП е част от дългосрочния ангажимент на Аксенчър за създаване на общество на приемането, което предлага повече възможности на по-голям брой хора на глобално ниво. Разбирайки отлично технологиите и влиянието, което те имат, компанията си партнира с неправителствени организации, бизнеси и институции, за да прави добро и да спомогне за позитивна промяна в света.