fbpx Студенти могат да се изявят в лабораторията за иновации | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Студенти могат да се изявят в лабораторията за иновации

За втора поредна година М-Тел организира кампания за набиране на студенти за иновационната си лаборатория към Технически Университет-София. Новото през тази година е, че в екипите ще могат да участват студенти и докторанти и от други висши учебни заведения.
Темата, по която екипите ще работят е: „Connected world“ („Свързан свят”) или как да подобрим ежедневието си, използвайки предимствата на модерните технологии като облачни услуги, мобилни приложения, управление на големи масиви от информация, социални мрежи и други
Подборът на участниците ще се осъществи на три етапа - по документи, събеседване-интервю и работна среща, на която те ще трябва да защитят своите идеи Срокът за кандидатстване е 21 септември 2012 година.
Всеки от студентите ще получи възнаграждение от 2000 лева, като половината от сумата ще бъде дадена след завършване на работата по идейната концепция от страна на екипа, а останалата част - след представяне на завършен прототип.

Работилницата за млади откриватели се намира в една от залите на ТУ и отвори врати през ноември 2011 година. Тя е успешен пример за скъсяването на дистанцията между бизнеса и висшите учебни заведения в България.
Студентите от първия випуск бяха избрани сред възпитаниците на Техническия университет и работеха по теми в областите телемедицина, игри и приложения, облачни услуги, комуникация между машини, свързани мултимедийни устройства и други.