fbpx СуперХостинг.БГ пуска „.ею“ домейни на кирилица | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

СуперХостинг.БГ пуска „.ею“ домейни на кирилица

От 1 юни най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ започва да предлага домейни на кирилица в зоната „.ею“. Те се предоставят от Европейския Регистър на Интернет Домейн Имена EURid и са част от тенденцията за разширяване използването на кирилица в онлайн пространството. Хостинг компанията вече пусна и промоционално предложение за първите желаещи да закупят новите домейни от най-високо ниво „.ею“

„Пускането на новите „.ею“ домейни е показателно за това, че влиянието на кирилицата в глобалната мрежа се разширява непрекъснато. Радвам се, че Европейският Регистър на Интернет Домейн Имена следва тези тенденции, предлагайки нови възможности за физическите лица и фирмите да представят своята дейност с кирилски букви в интернет пространството. От наша страна възнамеряваме да предоставим възможно най-добрите условия на пазара за закупуване на домейни в зоната „.ею“ - заяви Методи Дреновски, управител на СуперХостинг.БГ.

Важно уточнение е, че с пускането на новата домейн зона „.ею“ вече няма да се регистрират домейни на кирилица с разширението „.eu“. Това означава, че от тук нататък двете азбуки няма да могат да се комбинират в едно име и ще трябва имената да следват един от двата модела - „domain.eu“ или „домейн.ею“, а регистрацията по модела „домейн.eu“ или „domain.ею“ няма да е разрешена.