fbpx Над 20 млрд. годишно се харчат за подаръци за Свети Валентин | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Над 20 млрд. годишно се харчат за подаръци за Свети Валентин

Мъжете отделят по-голям бюджет за подаръци за Свети Валентин от дамите. Данни на Finder показват, че в САЩ 11,4 милиарда долара да били похарчени от американските мъже за подаръци през 2021 г., което е с 3,6 млрд. долара повече от 7,8 млр., похарчени от жените.

Според статистика пък на Националната федерация на търговците на дребно през 2021 г. са похарчени над 20 млрд. долара за подаръци за Деня на влюбените, а празнична класация на Обществото на американските цветари (SAF) нарежда Свети Валентин като празникът-лидер по потребителски разходи.

Като ефект от растящата инфлация обаче, тази година редом до традиционните букети с цветя, бонбониери във форма на сърце, бижута и романтични вечери, сред топ подаръците за деня на влюбените се нареждат и доста по-практични идеи като ароматни свещи, иновативни козметични уреди за грижа за коса и кожа, както и красиво спално бельо.

Подобен тип подаръци са не само функционални и практични, но и засвидетелстват грижа към любимия човек. Шведският beauty-tech лидер FOREO направи собствено проучване и представя няколко практични идеи за подарък, които са едновременно подходящи за нея и за него:

Луксозно спално бельо

Традиционно, дните преди 14 февруари са време, в което желанието да зарадваме обичаните от нас хора взема превес, а с него и притеснението дали сме избрали нещо подходящо. Ако ви е омръзнало от тривиалните цветя и подаръци без реална приложимост, за този Свети Валентин подарете топла прегръдка на любимия човек, като го зарадвате с нов чифт луксозно спално бельо. Качествените и удобни спални облекла са идеалният и практичен начин да осигурите чувство на комфорт и уют на вашите близки, дори в студените февруарски дни. А ако половинката ви обича да е секси и винаги в крак с модата, изненадайте го/я със секси бельо – със сигурност ще я усмихнете с този подарък „за двама ви“.
 

Луксозни ароматни свещи

Ароматните свещи са чудесен начин да създадем уют и романтична обстановка. Именно поради тази причина, с тях човек рядко може да сбърка. За празника тази година заложете на изцяло естествени материали и предпочитан от любимия човек аромат, и му подарете романтично преживяване за сетивата. А ако искате наистина, да го/я накарате да ахне, заложете на свещ в еротична форма – в България има немалко прозводители на красиви и елегантни свещи във форма на женско тяло, които със сигурност ще изненадат приятно всеки получател.