fbpx Бизнес форум „Франция – Югоизточна Европа” събра над 200 фирми | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бизнес форум „Франция – Югоизточна Европа” събра над 200 фирми

Бизнес форум „Франция – Югоизточна Европа” събра над 200 фирми

Над 200 компании от 13 страни се включиха в първия регионален форум „Франция – Югоизточна Европа”. Първата по рода си регионална инициатива е организирана от икономическата мисия ЮБИФРАНС към посолството на Франция в България.

Форумът бе открит от министър Делян Добрев. Присъстващите бяха приветствани и от посланика на Франция г-н Филип Отие. „Благодарение на силната политическа воля и с подкрепата на гражданите нашите страни вървят заедно към едно общо бъдеще в рамките на Европейския съюз. Нормално е именно икономическите участници, каквито сте вие, да изпреварят това развитие и да съдействат за по-голяма икономическа интеграция. Франция иска да играе активна роля в тази интеграция. Затова Юбифранс пое инициативата да ви събере в София и по този начин да подпомогне укрепването на връзките между френските компании и тези в региона”, заяви той.

Гнералният директор на Юбифранс г-н Лекуртие наблегна на новаторската концепция на бизнес срещите, организирани за първи път в България и Югоизточна Европа. „Чрез организирането на този форум Юбифранс иска да поддържа открити търговските пътища между Франция и региона дори в период на криза. За Франция Югоизточна Европа е близък пазар, благоприятен за френските компании, представлявайки население от 65 милиона души, 550 милиарда евро БВП и над 180 милиарда евро внос. Икономическата и търговска интеграция на тези страни към ЕС предоставя нови възможности – в областта на индустрията, туризма, енергетиката, инфраструктурата, дистрибуцията, информационните и комуникационни технологии и услугите, чрез изграждане на партньорства на един, два или повече пазара в областта”, подчерта той.

Форумът „Франция – Югоизточна Европа” се провежда под формата на B2B контакти и предлага на българските фирми бизнес срещи с френски производители износители, контакти с партньори от региона на Балканите, тематични информационни ателиета, възможности за осъществяване на неформални срещи и за консултации със специалисти в международната търговия в региона, които ще се намират в т.нар. „експертно пространство“. В рамките на 2 дни са организирани повече от 2 500 индивидуални бизнес срещи.