fbpx Никога не трябва да губим корените си | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Никога не трябва да губим корените си

Младият предприемач Стоян Ангелов

Никога не трябва да губим корените си

Стоян Ангелов е млад и напорист, съосновател на Infozone.biz и част от ръководния екип на предприемаческата огранизация Start Is Smart. Ето как се вижда той в ролята на предприемач.

Стояне, какво е нужно, за да можеш да бъдеш предприемач в днешно време?

- Основното, от което има нужда предприемачът в днешно време, е отворено съзнание и мотивация да започне да действа по идеите си. Увереност и упоритост, защото без вяра в собствените сили няма как начинание да бъде успешно.

Чувстваш ли се подготвен, за да стартираш бизнес? Какви страхове имаш?

- Винаги съм готов за стартиране на ново начинание. Особено, когато имам вътрешното чувство, че то ме кара да не спя, а да работя по проекта. Много внимателно трябва да се подбират партньорите, с които започваш даден бизнес.

Какво трябва, за да станеш мениджър на фирма?

- Трябва да си организиран, мотивиран и осъзнаваш голямата картина на нещата, които правиш. Аз съм мениджър на собствени компании и проекти от години, и мисля, че това са трите основни предпоставки.

Смяташ ли, че България е мащеха на децата си?

- Смятам, че България е едно прекрасно място. Природа, мир, условия за предприемчивите хора... Мисля, че мащеха е пресилена дума. Но много неща нe функционират правилно и могат да се подобрят. Какво да кажем за страни като Сирия, например, и къде се намираме спрямо подобни страни..? Трябва да сме по-позитивни за заобикалящата ни среда.

Какво би казал на твоите връстници, които искат да напуснат страната?

- Добре е хората да пътуват, да работят и да завързват контакти на колкото се може повече места по света. Живеем в глобален свят, където обаче е жизненоважно да не губим корените си.

Как се виждаш в ролята на „Вълкът от Уолстрийд“?

- Прекрасен пример за пробивен и успяващ човек, но с ценностна система далеч от моята. Аз обаче по-скоро не се припознавам в тази роля:)