fbpx Можем да работим и без постоянно бюро | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Можем да работим и без постоянно бюро

Две трети от изпълнителните кадри работят гъвкаво поне през половината от работната седмица (60%). Това показва проучването на Регус, което включва повече от 26 000 бизнес ръководители в 90 страни, посочва, че 48% вече работят дистанционно поне през половината от работната седмица.

В анкетата 55% от отговорилите в България потвърждават, че ефективното управление на дистанционно работещите служители, е напълно постижимо и значителна част от фирмите са увеличили контрола върху управлението на дистанционно работещия персонал. 33 % от компаниите в България (37% в глобален мащаб) използват системи за отчитане за наблюдение на ефективността. 27% от дистанционните ръководители използват видео конферентни разговори за комуникация с техните екипи (43% в глобален мащаб).

Гъвкавият начин на работа е от полза за всички предлага по-голяма производителност, задържане на персонала и намаляване на оперативните разходи. Пример за това са здравните застрахователи в САЩ Aetna. Те добавят курсове за обучение към микса, така че работещите дистанционно и техните ръководители да наберат скорост в ефективното използване на методите за гъвкава работа. От 35 000 служители на Aetna 14 500 нямат бюра1.

Гъвкавият начин на работа може да бъде от значителна стойност за младите работещи. В България, обаче, само 16 от отговорилите вярват, че младите служители стават по-отговорни чрез дистанционните методи на работа. Освен това съществува схващане, че гъвкавият начин на работа оформя нов тип взаимодействие между ръководителите и техните екипи. Тридесет и един процента от отговорилите мислят, че дистанционното управление спомага за поддържане на по-професионална връзка.