fbpx Съвременният град трябва да е добро и здравословно място за живеене | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Съвременният град трябва да е добро и здравословно място за живеене

Холандският ден на зеления град ще се проведе на 21-ви ноември (четвъртък) във VIVACOM Art Hall от 9.30 до 17.00 ч. В рамките на събитието ще се проведат 3 семинара, водени от холандските експерти по следните теми: „Озеленяване“, „Урбанизация и планиране“ и „Качествата и възможностите на водите в градска среда“.

„Градско бъдеще, град, хора, светлина“ е социо-културно изследване, което ще бъде представено от г-н Марко Беволо. Той е основател на консултантска фирма в Айндховен, която се фокусира върху изследвания на бъдещето, стратегическо планиране и организационен дизайн на градовете. Повече от 10 години, Марко Беволо ръководи проекти за бъдещото градско развитие за Philips Lighting EMEA. Той е независим творчески консултант, говорител и автор.
„Нови градове, благоприятни за живот и привлекателни“, с тази тема г-н Ваутер Вос, Директор международни проекти в Kuiper Compagnons ще постави акцент върху храната, енергията, водата и сградите при планирането на нова среда за разрастващите се градове.

Какво точно е Зеленият град? Мечта ли е или реалност? Това е концепция, която се базира на доказаните положителни ефекти, които имат устойчивата и здравословна среда на живот върху всички нас. Основан на реални данни и подкрепен с научни изследвания, зеленият град обещава едно ново бъдеще. Д-р Дуке Фабер, президент на Кралското общество за градинарство и растителност, и представител на Нидерландия на Холандския ден на зеления град ще представи вижданията си върху „Зеленият град: Здравословен отговор на едно увеличаващо се градско общество“.