fbpx TBI Bank навлиза в сериозна дигитална трансформация | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

TBI Bank навлиза в сериозна дигитална трансформация

TBI Bank навлиза в сериозна дигитална трансформация

TBI Bank избра германския IT експерт Андреас Даун да развие трансформацията й в дигитална банка от следващо поколение. От позицията Главен директор "Информационни технологии", Андреас Даун ще отговаря за изпълнението на дигиталната стратегия на банката, разработена от него съвместно с международен екип от професионалисти в областта на финансите и технологиите.

"Клиентите искат да контролират финансовите си нужди по всяко време и на всяко устройство. Навлизането на big data променя и начина, по който разбираме и предсказваме тяхното поведение. Дигиталната трансформация ще помогне на TBI Bank да получи заслужено присъствие на устройствата на своите клиенти. Развълнуван съм от възможността да ръководя този процес", споделя Андреас Даун.

Преди да се присъедини към TBI Bank, Даун заема позиции като главен информационен директор (CIO) и член на борда на  Fidor - една от най-иновативните FinTech банки в света. В тази роля той отговаря за всички операции на центровете за данни, разработката на приложения и вътрешната ИТ инфраструктура, ръководи екипи, отговорни за развитието на множество иновативни концепции. През годините работи за редица банки и компании за финансови услуги като Unicredit, Direkt Anlage Bank, HypoVereinsbank, Probank, Direkt Anlage Bank и др. Андреас е глава на семейство с четири деца, голям фен на мотоциклетите, бързите коли и футбола.

„С богатия си опит в разработването на FinTech решения и иновации, сме убедени, че  Андреас Даун ще допринесе значително за постигане на основната ни цел - да се трансформираме в дигитална банка от следващо поколение. Влагаме много усилия в разработването на нови клиентски ориентирани системи и онлайн продуктови линии, заедно с най-добрите FinTech консултанти 11:FS и експерти от 4Finance Group. Стремежът ни е да създадем култура на непрекъснати дигитални подобрения в прозрачна и регулирана среда, защото вярваме, че всеки трябва да се радва на спокоен финансов живот", коментира Петр Барън, управляващ  директор на TBIF Financial Services (Холандия), холдинговото дружество, собственик на TBI Bank.

Банката поставя силен акцент върху привличането на най-добрите международни и местни таланти и експерти по иновации. Оспорвайки утвърдения възглед за банковото дело, TBI Bank планира да обслужва клиенти в цяла Европа чрез онлайн-базирано пътешествие, с цел да подобри финансовия живот на своите потребители, както и на клиентите, предпочитащи дигиталните услуги.