fbpx Създадоха тениски, вдъхновени от Opel | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Създадоха тениски, вдъхновени от Opel

Конкурсът на Opel, който стартира на 28 май и имаше за цел да провокира свежи идеи за дизайн на тениска-уникат, вдъхновени от новия Opel Corsa приключи на 29 юни.
В сайта на конкурса постъпиха общо 73 идеи за дизайн на тениска. Дизайнът-победител получи 4992 гласа от общо 22 970 и безапелационно се нареди на първото място. Авторът е Слави Петков от София, който впечатли гласуващите с експресивния си проект, съчетаващ младежкия и динамичен характер на новата Corsa с най-икономичните и екологични версии EcoFlex на модела, както и със същността на марката Opel като цяло. Логото на марката, символизиращо светкавица, е допълнително разработено и внушава мощ, като в същото време прави препратка към най-новите технологии на Opel в областта на електрическите автомобили. Този изключително богат дизайн обаче се оказа технически невъзможен за качествена изработка и със съгласието на автора бе взето решение да не бъде произведен.
В същото време комисия от дизайнери на сайтовете svejo.net, sportal.bg и woman.bg и служители на Opel високо оцениха идеите на много от участниците, от които избраха един проект, който да бъде подгласник на победителя. Този проект се отличават не само със свежест, творчество, стил и чувство за хумор, но и с отлична преценка за възможността за реализирането му. По тази причина той ще получи специалната награда на Opel – произвеждането на тениски с него, от които авторът му ще получи 10 бр., а на 30 от регистрираните кандидати да получат тениска с печелившия дизайн, ще бъде предложена тази като заместваща.