fbpx Тайната на успеха - инвестиране в иновации | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Тайната на успеха - инвестиране в иновации

Вече 10 успешни години фирма "АТАМА" е символ на надеждност и професионализъм в комплексното предлагане на фитнес оборудване за хотели, спортни клубове и рехабилитационни центрове. "Атама" е изключителен представител за България на "Техноджим" - висококачествени фитнес уреди за домашна и професионална употреба, лидерът в соларната индустрия "Ерголайн", на водещи производители на масажни вани и парни кабини, сауни и фризьорско оборудване. С тези престижни марки фирмата е оборудвала над 200 фитнес и възстановителни центрове, хотели, соларни студия, козметични центрове и над 400 частни домове.
Фирма "АТАМА" е част от холдинг, който обединява фирма "ЕВРОКАМИОН" - официален представител на индустриални превозни средства МAN за България, фирма "МЕДИАТАМА" - издател на списанието за пътешествия, хотели и приключения - "Одисей", фирма "Сини страници" - издател на туристическия справочник "Кой кой е в българския туризъм" и фирма
"Мобилтрейд" - официален представител на немския концерн KRONE.

Основателят и настоящ президент на "Техноджим" Нерио Алесандри упорито извоюва пътя до завидното второ място на световния пазар за фитнес оборудване, създавайки "интелигентни" фитнес машини. Кариерата на младия индустриален дизайнер взима неочакван обрат, когато негов приятел го моли да подобри дизайна на фитнес уредите му в местен клуб в Чезена, близо до Болоня. Следва година упорита денонощна работа в собствения му гараж за подобряване дизайна на машините. През 1983 г. италианският предприемач създава своя линия фитнес оборудване - Техноджим.
Днес високотехнологичните бягащи пътеки, степери, велоергометри и силови машини на "Техноджим" са ключ към успеха за всички фитнес центрове по света. "Магическата дума, която стои в основата на бизнеса, е иновация", казва самият Алесандри, който през 1988 г. предизвиква истинска революция в света на фитнес индустрията. Той успява да патентова механизъм, който чрез специални сензори контролира пулса на трениращия и регулира съпротивлението на машините съобразно сърдечния ритъм на клиента.
Кардиоуредите на "Техноджим" означават ново качество на тренировката
и превръщат фитнеса в wellness удоволствие, различно от "помпането на мускули".
Екипът от софтуерни инженери в "Техноджим" създава дигитален софтуер, който може да следи фитнес профила и тренировъчната програма на трениращия чрез микрочип, вграден във фитнес уреда.
През последните четири години продажбите на "Техноджим" почти се удвояват, като достигат до рекордните 269 млн. долара, т.е. 12% от световния пазар. Чистата печалба за изминалата година е 32 млн. долара.
Твърдо решен да остави в миналото лидерската позиция на Лайф Фитнес, Нерио Алесандри,
42-годишен, установява трайни позиции и на американския пазар. Последната серия на "Техноджим" EXCITE предлага ароматерапия и достъп до телевизия, радио, Sony PlayStation, ароматерапия чрез активен плазмен екран. Самият Алесандри казва, че тази серия въздейства на всички сетива на клиента и той получава удоволствие от тренировката. Ако Алесандри успее да превърне наистина фитнеса в забавление за 30 000 000 потребители, тогава той успешно ще изтласка "Техноджим" в една нова орбита на световно признание.