fbpx Тази Коледа с… Ива и Дара Екимови | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Тази Коледа с… Ива и Дара Екимови

Ива Екимова е комуникационен експерт с дългогодишна практика и нашата редакция от години работи отлично с нея. Неслучайно е и в кръга на близките ни приятели. Ива успешно е изградила комуникационните стратегии, кампании и събитийният мениджмънт на различни компании и брандове. Често я виждаме и от телевизионния екран. Но най-важната й роля е тази, на всеотдайна майка на младата поп звезда Дара Екимова, която тази година буквално избухна и вече има зад гърба си престижни отличия. 

Благодарим, че двете изпратиха своите коледни послания към читателите на списанието. 

Ива Екимова

Изпращам 2020-а с благодарност. Въпреки че целият свят спря и ни отне толкова много от нещата, които обичаме да правим имам много поводи да благодаря. За нашия отбор с Дара годината започна с най-желаната награда за един млад артист – тази за дебют от традиционната церемония по връчването на 359 Hip Hop Awards. След това Дара реализира две песни, едната, от които бе посветена на баща й – За теб. През лятото излезе песента и видеоклипът към Apology, която освен в България бе много добре приета и в света. Песента достигна до водещи позиции на DJ чартове в Азия и Европа. 

В тази тежка за всички ни година стартирах нов проект, който ме зареди с много енергия и ентусиазъм. Моите колеги от HiNews ми се довериха и ми дадоха платформа да започна Ултимативният подкаст. В първия му сезон пред моя микрофон застанаха Нико Тупарев, Маги и Джуди Халваджиян, Георги Тошев, Графа, Мондьо, Иван и Андрей, Васил Петров, Васил Найденов и Азис. Преди броени дни започнахме втори сезон – ултимативните жени в бизнеса и шоубизнеса в България. Първият ми гост бе Гала. Въодушевена съм в очакване на всички вълнуващи срещи, които ми предстоят.

Очаквам Коледа с благодарност и надежда. Надежда, че съвсем скоро ще живеем в по-добри времена. Избягвам да ги наричам нормални или новото нормално. Смятам, че всеки човек има своята нормалност. За някои е нормално да бъдат егоисти, да са фокусирани върху собствената си персона. За други е нормално да са загрижени, да са посветени на другите да се грижат за средата си. Моля се за промяната, за която всички бленуваме. Промяната, която ще заздрави фундаменталните човешки ценности. Ако в по-стари времена се получаваше всеки да се спасява сам, в бъдеще ще се наложи да бъдем емпатийни, отдадени на общността и подобряване на екосистемата, в която живеем. 

Записах се да уча дигитален маркетинг, за да калибрирам познанията си в сферата спрямо новите тенденции в областта, да наградя академично експертизата си и завърших първата степен точно преди Коледа. Очаквам празниците с много повече оптимизъм и хармония. 

Искам през следващата година да не се страхуваме. И тук нямам предвид страха, в който е закодирано чувството ни за самосъхранение. Визирам страхът, който несъзнателно подхранваме. Ние хората притежаваме много повече ресурси, от това, което си мислим. Всеки може и трябва да открие своите островчета на спокойствие. Дали това е медитация, четене, писане, музика, филми. Навсякъде около нас има примери, които могат да ни вдъхнат надежда, стига да ги търсим и да подхранваме оптимизма, а не страха. Да търсим помощ от приятели, партньори, специалисти. И това ще мине и всички ще бъде наред!

Дара Екимова

Дара Екимова пее от 3 годишна.  Тя е една от младите певици, с които наистина можем да се гордеем и само за няколко години направи шеметен полет в поп музиката. Скромна, възпитана, интелигентна и мъдра, тя има зад гърба си вече множество авторски песни на български и английски. В началото на 2020 г. печели награда за дебют от единствените в България “359 Hip-Hop Awards”. Участвала е в няколко музикални формата, последният, от които съвсем наскоро гледахме - “Маскираният певец” 2, където тя беше гост изпълнител и се скри под маската на Принцесата от миналогодишния сезон на предаването. През Дара спечели наградата Жена на Годината 2020 в категория “Музика” на списание “Грация” в 15-о юбилейно издание на церемонията. Ето и нейното послание.

Изпращам 2020 година с любов и надежда. Беше трудна за всички ни, както в професионален, така и в личен аспект. Благодарна съм, че въпреки трудностите и личните борби, които съм сигурна, че всеки води, аз успях за себе си да постигна голяма част от целите, които си бях поставила в началото на годината. Щастлива съм, че все пак имах възможност да сбъдна мечти, свързани с големи сцени и проекти. Благодарна съм и за трудностите, пред които ме постави годината, защото научих ценни уроци. Изпращам я с надежда за по-добри времена и си пожелавам здраве. За всички. 

Очаквам Коледа с нетърпение. Любимият ми празник - толкова красив, толкова уютен, толкова приказен. Силно се надявам да завали сняг, за да ни е бяло и още по-светло. 

Пожелавам си всички хора да празнуват с близките си и да цари доброта, любов и топлина. Нека за Коледа всички сме на топло вкъщи с най-любимите си хора и нека сме здрави. Весели празници!