fbpx статия на деня | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
В над 80% от организациите или нямат политика за поддържане на контакт със служителите в дългосрочно отсъствие, или не се свързват с тях. В по-голяма част от компаниите това е оставено като решение на прекия ръководител под формата на препоръка за контакт.
В България липсват достатъчно облекчения и стимули за фирмите, които обучават ученици по дуално обучение, а професионалните гимназии изпитват трудности да осигурят стажове в предприятията.
С 4% се е вдигнал делът на хората, които вярват, че щастието зависи от самите нас (42%), спрямо 38% през 2018 г. Това показват резултатите от проучване на агенцията за маркетингови проучвания – BluePo!nt. „Щастливият човек е в най-голяма степен здрав, обичан и се радва на малките неща.
Ръст от 4.7% отбелязва България в броя заявки за получаване на европейски патент, сочат официалните даннни на Патентния индекс за 2022 г. В същото време Европейското патентно ведомство /ЕПВ/ отчита рекорден обем апликации за последните 10 години – над 193 000.
С годините съм се научил да не ме дразнят мързеливите, скатавките, излишно натегачите или пък изкуствено ентусиазираните.
Започва седмица, която ще разкрие доста възможности и нови работни хоризонти особено пред огнените зодии ОВЕН - ЛЪВ - СТРЕЛЕЦ ОВЕН /21.03 - 20.04/ Седмицата ще поднесе за вас реални възможности за добри и успешни инвестиции. Чудесно време е за обучения, курсове и преквалификации.
Винарска изба Вила Мелник спечели „Златната изба на България“ за 2022 г. Голямата награда в конкурса на exporter.bg се връчва „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.
Часът на Земята е най-мащабната международна инициатива, посветена на опазването на планетата. След броени часове тя ще стане факт за 16-а поредна година в повече от 190 държави, сред които и България.
България вече е в безкрайна спирала от избори, вероятно това ще продължи още няколко години и все по-често по път и над път чуваме думичката… „Xората“. Лошо вчесана леля от екрана ни обяснява как най-доброто, което нейната измислена партия прави „за хората“, е да иска увеличение на пенсиите, и пак
След оповестяването на редица международни случаи на нарушения, разкрити чрез публично подадени сигнали от лица, законодателната инициатива на Европейския съюз не закъсня и през 2019 г. бе приета Директива 2019/1937 (т.нар.