fbpx статия на деня | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

статия на деня

Над 80% от работодателите в проучване на ManpowerGroup България посочват, че увеличение на възнагражденията ще има и през първата половина на 2022 г., а близо 60% отбелязват, че промените ще засегнат всички служители в организациите. Една от основните причини за увеличаването на заплащането
През 2021 г. имотният пазар навлезе уверено и с много бързи крачки в новото десетилетие.
Регистрираната безработица в страната остава на рекордно ниско ниво и през декември – 4.8% сочат данните от административната статистика на Агенцията по заетостта за месеца. Спадът на годишна база е с 1.9 процентни пункта. Регистрираните безработни през последния месец от 2021 г.
Този въпрос стои на дневен ред в почти всички компании и то не от вчера и онзи ден, разбира се с различна сила за различните компании и тип бизнес.
До 26,7 трилиона долара е нараснала глобалната електронна търговия според данни, изнесени от Конференцията на ООН за търговия и развитие. Статистиката сочи, че делът на интернет продажбите е скочил от 16% на 19% от всички продажби на дребно през 2020 г.
Няма фирми, които да са подготвени да се справят със собствени сили поради високите цени на енергийните носители.  Пренебрежимо нисък дял (едва 1%) от фирмите са реализирали прогрес в тези условия, както и тези, които гледат позитивно поради това, че са насърчени да инвестират във ВЕИ за собствени н
През последните две години пандемията от Covid-19 отключи редица промени в начина на работа, които ще доведат до големи трансформации на пазара на труда.
През последните 20 години карам само една марка автомобили, сменям единствено класът и годината на производство. Автомобилите са японски, среден клас и съм ги избрал, защото ги смятам за качествени. През всичките тези години ползвам оторизираните им сервизи.
Българската икономика ще продължи да се възстановява плавно, като до края на 2022 година може да се върне на предкризисните нива.
След празниците, неизменно съпътствани от изобилни трапези, една от темите, които неизбежно възникват, е тази за килограмите.