fbpx статия на деня | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

статия на деня

България попада сред държавите с висок риск за събиране на вземанията. Това показва доклад на глобалния лидер в застраховането на търговски кредити Allianz Trade (преди Euler Hermes).
Ограниченията, свързани с пандемията може и вече да са премахнати в голяма степен, но по всичко личи, че тя още дълго ще оказва влияние върху начина, по който работим, учим и прекарваме свободното си време.
По време на последното си посещение в Ташкент се натъкнах на цитат на Булгаков, един от авторите, които много се цитират, малко се четат и още по-малко се разбират.
Наистина имахме цел, още от годините преди всички кризи. Някои казваха „отиваме в Европа“, аз им опонирах с думите – не е вярно, връщаме се в Европа.
С бързото влошаване на икономическата и финансова среда, Кофас понижи рейтинга на 16 държави на европейския континент, включително всички големи икономики – с изключение на Италия, която вече е с рейтинг А4.
75% от организациите са претърпели поне една кибератака, сочи проучване на Marsh и Microsoft, излязло през май месец тази година.
Преди месец бях на един бал. Организаторите на бала, на който присъствах, нещо бяха объркали (да е за сефте щеше да е добре) и в залата вече нямаше празни места - нито там, където аз трябваше да седна, нито където и да било на друга маса.
Перно Рикар – един от водещите световни производители на вина и спиртни напитки, осинови 180 000 пчели в България и ще финансира тяхното отглеждане в рамките на следващата една година.
Знаем добре как ги броим.
Клаузата за забрана за извършване на конкурентна дейност като част от трудов договор или облигационно споразумение е често срещан способ за защита на интересите на икономически по-силната страна, била тя работодател или инвеститор в търговско дружество.