fbpx статия на деня | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Модната индустрия отдавна е известна с огромното си въздействие върху околната среда. В свят, в който модните тенденциите идват и си отиват по-бързо от смяната на сезоните, е трудно човек да бъде винаги в крак с най-актуалното, без да пазарува често.
В самолета за Варна, в 7 сутринта, чух следната история. Един мъж в Англия постоянно тормозел жена си, че не му приготвя яйцата на закуска точно така, както той ги искал - рохки, но не съвсем и това дуднене продължавало с години.
През четвъртото тримесечие на 2023 г., докато доставките на смартфони в Европа отбелязаха скромен спад от 3% на годишна база, HONOR се противопостави на своите конкуренти, като демонстрира удивителен ръст на годишна база от 116% - единствената марка, постигнала трицифрен показател за растеж през тоз
Не ни трябват фейк нюз, или както се казва на остарял български език – фалшиви новини.
За цифровото общество универсалната и непроменлива по стойността си валута са данните с аналитична добавена стойност, чрез които се прогнозират действителните потребности на ползвателите на продукти и услуги в дигитална среда.
Поради бързото развитие на новите технологии необходимите умения за голям процент от работните места значително са се променили от 2015 г. насам, като се очаква този брой да достигне най-малко 65% до 2030 г.
В Посолството на Франция беше представено проучване на бизнес средата в България, проведено сред членовете на Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) и съвместно разработено с изследователска агенция „Ипсос“, като част от проекта „Бяла книга за България“ на ФБТИК и Съветниците по
Миналата година на „Алеята на книгата“ на щанда зад този, на който бях аз, от време на време присъстваше и забележимо възрастна двойка. Мъжът - Матей Стоянов и неговата съпруга, и двамата изглеждаха, че са принадлежали към кръга на софийската бохема от втората половина на миналия век.
Строителният сектор има един от най-големите въглеродни отпечатъци в света. Той е отговорен за почти 40% от глобалните емисии на CO2. Високите емисии не се основават само на потреблението на енергия от изкопаеми горива.
Стана модерно политиците да си говорят през медиите, главно през социалните медии, което показва колко асоциални. Има една хубава дума, която без съмнение на всички езици е позитивна – преговори.