fbpx Театър "София" започна първи репетиции за премиера на открито през юли | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Театър "София" започна първи репетиции за премиера на открито през юли

Театър "София" започна първи репетиции за премиера на открито през юли

Театър "София" започна първите репетиции за нов спектакъл след края на извънредното положение. Екипът се събра в голямата зала, спазвайки необходимите мерки за безопасност. Премиерата на пиесата „НЯМА ДА ПЛАТИМ! НЯМА ДА ПЛАТИМ!“ от Дарио Фо ще бъде през юли, на открито на сцена пред Театър "София". Режисьор е Теди Москов, сценография и костюми Свила Величкова, композитор Антоний Дончев.
Участват Мила Банчева, Михаил Милчев, Невена Калудова, Николай Върбанов, Пламен Манасиев, Сава Пиперов, Юли Малинов, Юлиян Рачков

Теди Москов е сред възпитаниците на Юлия Огнянова и един от най-изявените български режисьори. Поставял в много български и редица немски театри, той е доказан майстор на сатирата и комедията.

Дарио Фо (1926 г. - 2016 г.) е италиански драматург, театрален режисьор, киноактьор, певец, художник, композитор и политически активист. Носител на Нобелова награда за литература (1997 г.). Написал е повече от 70 пиеси, които се поставят в над 50 страни по света. Широко известни са неговите думи "Аз се опитвам да забавлявам хората, да ги накарам да се смеят, докато настръхнат…”

Темите, заложени от Дарио Фо в пиесата, и екипът дават основания на театралните почитатели да очакват с нетърпение този нов спектакъл.

Дотогава програмата на Театър „София“ на открито продължава да предлага спектакли от репертоара на театъра, както и на гостуващи трупи.

Тя бе възобновена на открито още на 14 май на малката открита сцена "Арена", която се намира във вътрешния двор на Театър "София". Първият спектакъл беше „Апетит за череши“ от Агнешка Ошецка и Мачей Малецки, режисьор Ана Батева.
На 2 юни ще започне и програмата на открито на новата сцена "Пред театъра". Първият спектакъл там ще бъде "Последният страстен любовник" от Нийл Саймън, режисьор Николай Поляков.

Програмата засега включва още:

„Гъдулката гори“ от Райко Байчев, режисьор Добромир Цветков
„Женитба“ от Н.В.Гогол, режисьор Елена Панайотова
„Покана за вечеря“ от Оля Стоянова, режисьор Тея Сугарева
„Госпожа Министершата“ от Бранислав Нушич, режисьор Недялко Делчев
„Мадам Мишима“ от Елена Алексиева, режисьор Калин Ангелов

Представленията на открито се провеждат при  спазване на мерките и препоръките за безопасност в настоящата ситуация.

Цените на билетите са 12, 16 и 20 лв. Важи цена 7 лв. за ученици, студенти и пенсионери. Билети се продават и онлайн, и на касата в Театър „София“.
Предстои програмата да бъде допълнена с гостуващи спектакли и концерти.

Facebook коментари