fbpx Театрален уикенд в Сатиричния театър | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Театрален уикенд в Сатиричния театър

Инициативата „ТЕАТРАЛЕН УИКЕНД В САТИРИЧНИЯ ТЕАТЪР” продължава и през новата 2017 година. Зрителите ще имат възможност да гледат три комедии в три последователни дни срещу три билета на обща стойност 18 лева. Ето кои са пиесите:

Волпоне – 20.01. (петък) от 19:30 ч.Георги Мамалев, Антон Радичев и звездите на Сатирата Стефан Щерев – Чечо, Нона Йотова, Добрина Гецова играят в сатиричната комедия „Волпоне“ под режисурата на проф. Здравко Митков. Макар и писана преди повече от 400 години творбата на ренесансовия автор Бен Джонсън не слиза от световните сцени. Темата за глупостта на хората,  обладани от алчност и сребролюбие, остава актуална и в наши дни.

На другата сутрин – 21.01. (събота) от 19:30 ч. В «На другата сутрин» Александра Сърчаджиева е в ролята на момиче, ловящо гаджета на опашката за кино в петък вечер. Нона Йотова играе нейната разкрепостена майка, а Красимир Ранков е бащата с „всеобхващаща” сексуална ориентация. „На другата сутрин“ е преди всичко едно заразително смешно представление за любовта – как да я открием, съхраним и изведем до щастлива развръзка, убеден е режисьорът на спектакъла Веселин Ранков

Вечеря за тъпаци - 22.01. (неделя) от 19:30 ч. Вече 15-ти сезон комедията с Христо Гърбов и Иван Бърнев в главните роли продължава да пълни с публика голямата сцена на Сатиричния театър. Постановката на световноизвестният кинорежисьор Иржи Менцел се гледа с нестихващ интерес от различни поколения българи. За ролята си в нея Иван Бърнев получава „Аскреер“ за изгряваща звезда. На сцената му партнират още Веселин Ранков, Жанет Йовчева/Йорданка Стефанова и Калин Сърменов. Наред с неспирния хумор спектакълът извежда и важни морални изводи като например – да не слагаме етикети на хората преди да сме ги опознали и да не ги съдим.