fbpx Технически университет - София отваря вратите си за бъдещи студенти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Технически университет - София отваря вратите си за бъдещи студенти

„Дни на отворените врати“ провежда Технически университет - София на 14.03.2019 г. и 15.03.2019 г.  Бъдещите кандидат-студенти ще имат възможността да посетят лабораториите на университета, да се запознаят с условията за обучение и кандидатстване, както и с добрите перспективи за професионално развитие. Поканени са ученици от София и страната, които имат интерес към инженерните науки и всички желаещи да посетят университета. За тях ще са отворени лаборатории по оптоелектроника и оптични комуникации, видеокомуникации и технологии, електрически апарати и релейна защита, виртуална реалност, мехатроника и информационна техника, технология на машиностроенето, металорежещи машини, електронна микроскопия, химия, автоматизирано проектиране в електрониката и микроелектрониката, импулсна, цифрова и микропроцесорна схемотехника и много други. Преподаватели ще демонстрират съвременни системи и технологии в областта на компютърните науки, електрониката, телекомуникациите, машиностроенето, транспорта и други научни направления.

Специално за посетителите в двата дни на инициативата във фоайето на Ректората ще бъде изложен състезателният болид на Formula Student, който е един от успешните студентски проекти на Технически университет-София.

„Дни на отворените врати“ е събитие, което цели да повиши интереса на младите хора към инженерното образование.
Признание за високото ниво на обучение в Техническия университет - София е и присъдената му оценка по институционалната акредитация - 9,56 - най-високата оценка, получавана досега от висше училище в България. Според Рейтинговата система на висшите училища в България за 2018 година, Технически университет-София е първенец в шест най-престижни направления: „Електротехника, електроника и автоматика“, „Енергетика“, „Комуникационна и компютърна техника“, „Машинно инженерство“, „Общо инженерство“, „Транспорт, корабоплаване и авиация“.